7 μέρες ψέματα (1963) (Α/Μ)




Κωμωδία της Φοίνιξ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου, με τους Νίκο Σταυρίδη, Πόπη Λάζου, Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκο Ρίζο, Γιώργο Γαβριηλίδη, Άννα Παϊτατζή, Κατερίνα Γιουλάκη, Γοργώ Χρέλια. 

Δύο μπατίρηδες φίλοι που χρωστάνε παντού, αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους ως πλασιέ βιβλίων. Έτσι, πέφτουν επάνω στην Φώφη, μια κοπέλα που χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιον για να παραστήσει τον σύζυγό της, τώρα που έρχεται η θεία της από τη Νότιο Αφρική. 

Τυπική, αλλά συμπαθητική κωμωδία παρεξηγήσεων, με καλούς ηθοποιούς και κάποιους έξυπνους διαλόγους, χάρη στο σενάριο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Δεν έχεις να της προσάψεις κάτι συγκεκριμένο, αλλά ούτε και να την επαινέσεις. Στα μεγάλα της συν η Πόπη Λάζου, κυρίαρχη θηλυκή παρουσία, κομψή γυναίκα, πάντοτε αξιοπρεπής στους ρόλους της και η οποία, για λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ, δεν έγινε ούτε πρωταγωνίστρια ούτε γκραν ντάμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)