Marauders (2016)


Ελληνικός τίτλος: Οι επιδρομείς

Περιπέτεια σε σκηνοθεσία Στήβεν Σ. Μίλλερ, με τους Μπρους Γουίλλις, Κρίστοφερ Μελόνι, Ντέηβ Μπαουτίστα, Άντριαν Γκρένιερ. 

Μασκοφορεμένοι ληστές χτυπούν με τρομακτική ακρίβεια τράπεζες αφήνοντας πίσω τους και νεκρούς. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας πράκτορας του FBI που έρχεται σε κόντρα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο μάλιστα υποπτευέται για διαφθορά. Ενόσω συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ενός νέου και πολλά υποσχόμενου συνεργάτη του, συνειδητοποιεί ότι οι ληστές ενδεχομένως να δρουν βάσει ενός σχεδίου εκδίκησης για μια ιστορία συγκάλυψης που είχε συμβεί χρόνια πριν.

Άνιση ταινία, η οποία ξεκινά με απόλυτο σεβασμό στο είδος της, αλλά χάνεται στη συνέχεια σε ένα δαιδαλώδες σενάριο συνωμοσίας. Σε επίπεδο δράσης αποδίδει εξαιρετικά, με γρήγορους ρυθμούς, κοφτό μοντάζ και όλη την ένταση που απαιτείται. Απλώνεται, όμως η ιστορία, καθώς πάει να δημιουργήσει ίντριγκα που στην τελική δεν εξυπηρετεί και τρελά ως προς την κορύφωση, ενώ μπλέκει τα πράγματα άνευ λόγου. Πάντως, είναι γυρισμένη με σοβαρότητα και με δύο καλοστημένους πρωταγωνιστές, τον Κρίστοφερ Μελόνι και τον Άντριαν Γκρένιερ ως πράκτορες του FBI. Βέβαια, υπάρχει και ο Μπρους Γουίλλις, τον οποίο όμως το σενάριο αφήνει ανεκμετάλλευτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)