Κίτσος, μίνι και σουβλάκια (1968) (Α/Μ)



Εναλλακτικός τίτλος: Κίτσος, μίνι και σουβλάκι

Κωμωδία της Κίτσος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Θάνου Σαντά, με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Μίμη Φωτόπουλο, Τάκη Μηλιάδη, Λίζα Αλεξίου, Γιάννη Φέρμη, Ζαννίνο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Σόφη Ζαννίνου. 

Ο Κίτσος έχει ένα από τα τέσσερα σουβλατζίδικα που βρίσκονται δίπλα-δίπλα σε έναν αθηναϊκό δρόμο. Όμως, το μυστικό της συνταγής του έχει τσακίσει τους ανταγωνιστές του, με αποτέλεσμα την ίδια ώρα που στο μαγαζί του δημιουργούνται ουρές, οι άλλοι να βαράνε μύγες. Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι γείτονες καταστηματάρχες αποφασίζουν να μάθουν με οποιονδήποτε τρόπο το κρυφό συστατικό.

Ο Τάσος Γιαννόπουλος με δική του εταιρεία παραγωγής που έφερε το όνομα του Κίτσου, του επαρχιώτη χαρακτήρα του με τον οποίο είχε κάνει μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που στον τίτλο της συνδέει τα trends της εποχής: ο Κίτσος (γνωστός ήδη από άλλες ταινίες), τα μίνι φορέματα που σκανδάλιζαν τότε και τα σουβλάκια που άρχιζαν να γίνονται μόδα. Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και hashtag αν υπήρχε από τότε το Instagram. Κατά τα άλλα, δεν είναι τόσο κακή όσο ακούγεται, αφού το σενάριο του Ναπολέοντα Ελευθερίου περισώζει την κατάσταση στο σύνολό της, αλλά και πάλι δεν ξεφεύγει ούτε καρρέ από την κλασσική συνταγή της μέσης ελληνικής κωμωδίας που κατέκλυζε κάθε εβδομάδα τότε τους κινηματογράφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)