Lucia di Lammermoor (2015)


Μαγνητοσκόπηση της νέας παραγωγής του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης για την όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε σκηνοθεσία Νταμιάνο Μικελέτο, τηλεοπτική σκηνοθεσία Φαμπρίς Καστανιέ, με τους Έλενα Μόζουτς, Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, Μάρκο Καρία, Σιμόν Ορφίλα, Αλμπέρτ Κασάλς, Ζόρζε Ροντρίγκεζ Νόρτον, Σάντρα Φεράντεζ. 

Γραμμένη το 1835 και τοποθετημένη στη Σκωτία του 1700, η Λουτσία ντι Λαμερμούρ, αποτελεί μία από τις πλέον αγαπημένες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, τόσο για την υπόθεση (ελαφρώς βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σερ Ουώλτερ Σκωτ "Η νύφη του Λάμερμουρ"), όσο και για τη μουσική της. Η συγκεκριμένη παραγωγή διακρίνεται για τη μίνιμαλ αλλά υψηλού επιπέδου αισθητική της, με έναν ετοιμόρροπο πύργο από ατσάλι και σπασμένα γυαλιά να δίνει τον τόνο στα αριστερά της σκηνής. Η επιβλητική παρουσία της κατασκευής σε συνδυασμό με τους έξυπνους φωτισμούς αναδεικνύουν τις ερμηνείες του προσεκτικά επιλεγμένου καστ, του οποίου ηγείται ο περουβιανός τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, καθώς ήταν μια από τις λίγες φορές που το Gran Teatre del Liceu επένδυσε σε έναν σταρ διεθνούς βεληνεκούς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)