Το παιδί του μεθύστακα (1961) (Α/Μ)

Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου


Αισθηματική ταινία της Φοίνιξ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρίδη, με τους Κώστα Κακκαβά, Ντίνα Τριάντη, Νίκη Λινάρδου, Λαυρέντη Διανέλλο, Νίτσα Τσαγανέα, Γκόλφω Μπίνη, Ζέτα Αποστόλου, Γιώργο Δαμασιώτη. 

Ένας διάσημος πλέον ηθοποιός επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια με τον θίασό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκεί ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν, όσο μεγάλωνε με τον μέθυσο πατέρα του και τη σκληρά εργαζόμενη μητέρα του που προσπαθούσε να τα φέρει βόλτα στο σπιτικό τους. Και μαζί με τις αναμνήσεις, επιστρέφουν και τα αισθήματα για μια παιδική του φίλη. 

Κάτι πάει να πει η ιστορία της ταινίας (σε σενάριο του σκηνοθέτη) τουλάχιστον ως προς το θέμα της που διαφοροποιείται αρκετά από τα άλλα αισθηματικά δράματα της εποχής, όμως πέφτει γρήγορα σε κλισέ παγίδες και αμφιβόλου ρεαλισμού καταστάσεις. Είναι και η φτωχή παραγωγή που δεν το βοηθά, μολονότι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου γυρισμένο σε κάποια επαρχιακή πόλη (λέγεται πως είναι η Πρέβεζα, αλλά τίποτα δεν το πιστοποιεί κιόλας) και τουλάχιστον αποφεύγει τα φτηνά σκηνικά ενός μικρού στούντιο. Ο Κώστας Κακκαβάς κρατά τον πρώτο ρόλο με τον αέρα του πρωταγωνιστή ζεν πρεμιέ και ουσιαστικά πόλος έλξης για τους θεατές που θα πλήρωναν εισιτήριο για να δουν την ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)