Me estás matando Susana (2016)


Ελληνικός τίτλος: Σουζάνα με σκοτώνεις

Αισθηματική κομεντί σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ, με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εσέγκουι, Μπγιορν Χλύνουρ Χάραλντσον, Τζάντυν Γουόνγκ, Άσλεϋ Χίνσω. 

Ο Ελίχιο είναι ένας ηθοποιός του θεάτρου, που όμως κάνει "εκπτώσεις" στην καριέρα του παίζοντας σε σαπουνόπερες, ώστε να μην λείπει τίποτα στη συγγραφέα γυναίκα του, τη Σουζάνα, την οποία υπεραγαπά. Βέβαια, ο έρωτάς του για εκείνη δεν τον εμποδίζει να τσιλιμπουρδίζει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και -πιστέψτε με- ευκαιρίες παρουσιάζονται συχνά. Παρ' όλα αυτά, η ζωή τους κυλάει όμορφα και αρμονικά, έως ότου ένα πρωί, ο Ελίχιο ξυπνά και δεν βρίσκει τη Σουζάνα στο σπίτι. Τα ρούχα της λείπουν, το κινητό της όμως είναι εκεί. Μετά από ημέρες, και αφού κοντεύει να τρελαθεί από την αγωνία, την εντοπίζει σε ένα συνέδριο συγγραφέων στις ΗΠΑ, οπότε φεύγει άρον-άρον από την Πόλη του Μεξικού και ταξιδεύει στην Αϊόβα, όπου τη βρίσκει στην αγκαλιά ενός δίμετρου Πολωνού.

Χαριτωμένο φιλμάκι που εν πολλοίς χρωστά τα περισσότερα στον πρωταγωνιστή του, ο οποίος συνδυάζει το χιούμορ με την πληγωμένη του καρδιά, χωρίς γκριμάτσες και υπερβολές. Συμπληρωματικά, ακούγονται και κάποια υπαινικτικά αστεία για τον ρατσισμό των κατοίκων των ΗΠΑ έναντι των μεξικανών γειτόνων τους, αλλά πολύ σύντομα η όποια πρωτοτυπία του σεναρίου εξανεμίζεται, καθώς πέφτει θύμα των επαναλήψεων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)