Έκλεψα την γυναίκα μου (1964) (Α/Μ)

φωτογραφία: Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο


Αισθηματική κομεντί του Κώστα Στράντζαλη, με τους Σταύρο Παράβα, Σιμόνη Κυριακίδου, Κώστα Ρηγόπουλο, Λαυρέντη Διανέλλο, Κώστα Μποζώνη. 

Ο Πέτρος, ένας πλούσιος νεαρός που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, γνωρίζει κατά τύχη τη Λένα, μια πολύ προσγειωμένη και σοβαρή κοπέλα, την οποία -όπως είναι φυσικό- τη βάζει στο μάτι. Εκείνη, όμως, ποσώς ενδιαφέρεται για περιπετειούλες, αφού αυτό που την απασχολεί είναι να βρει μια δουλειά, τώρα που τελείωσε τη Νομική. Κι εφόσον ο νομικός σύμβουλος του Πέτρου ψάχνει βοηθό, η Λένα βρίσκεται να δουλεύει για έναν άντρα που όσο περισσότερο αγνοεί, τόσο περισσότερο την ερωτεύεται.

Ήταν η περίοδος, όπως φαίνεται, που ο Σταύρος Παράβας έπαιζε ρόλους καρδιοκατακτητή, όπως εδώ που προσπαθεί να ξελογιάσει τη Σιμόνη Κυριακίδου, η οποία πρωταγωνίστησε σε έξι μόλις ταινίες, όλες του Κώστα Στράντζαλη, και έπειτα χάθηκε. Το σενάριο του Γιώργου Ολύμπιου πηγαίνει να σκαρώσει κάτι διαφορετικό, αλλά τα πάντα παραμένουν μέτρια και απολύτως αναμενόμενα. Για λόγους άγνωστους δε, η φωνή του Σταύρου Παράβα έχει αντικατασταθεί με άλλου ηθοποιού.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)