Κορίτσια της Αθήνας (1961) (Α/Μ)


Αισθηματική κομεντί του Νίκου Σαμπατάκου, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Γαβριηλίδη, με τους Γιώργο Καμπανέλλη, Σόνια Ζωίδου, Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκο Φέρμα, Μαρίκα Μπρούσαρη, Τάκη Μηλιάδη. 

Η Ρένα είναι πωλήτρια σε κατάστημα που ονειρεύεται να γνωρίσει και να παντρευτεί έναν πλούσιο νέο. Ο Τάκης είναι ένας χαμηλόμισθος υπάλληλος που ελπίζει να παντρευτεί μια πλούσια νύφη και να βγει από τη μιζέρια. Οι δυο νέοι συναντιούνται τυχαία, όμως οι περιστάσεις τούς οδηγούν να πουν ψέματα και οι δύο και να προσποιηθούν τους πλούσιους. Πιστεύοντας πως έχουν πιάσει την καλή, πέφτουν με τα μούτρα στη σχέση αυτή, αδιαφορώντας για τις δουλειές τους, και αποζητώντας την κατάλληλη στιγμή να ομολογήσουν ο ένας στον άλλον την αλήθεια. 

Η Σταρ Ελλάς 1955, Σόνια Ζωίδου συνεχίζει την καριέρα της στον κινηματογράφο (κράτησε περίπου μια δεκαετία) και πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ανάλαφρη κομεντί παρεξηγήσεων, δίπλα στον Γιώργο Καμπανέλλη που ως ζεν πρεμιέ περνούσε από το δράμα στην κωμωδία, επαναλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές τον ρόλο του καλού παιδιού. Την ιστορία της συγκεκριμένης ταινίας πρέπει να την έχουμε δει αμέτρητες φορές στο ελληνικό σινεμά, οπότε τι παραπάνω να πει κανείς, αφού τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα από την πρώτη εικόνα μέχρι το από μηχανής Θεού τραβηγμένο από το μαλλί αίσιον τέλος. Μικρής εμβέλειας παραγωγή, τουλάχιστον όχι εκνευριστικά ξεπέτα, στην οποία έχει πλάκα να βλέπεις σε τρίτους ρόλους τον Νίκο Ξανθόπουλο και τον Σταύρο Παράβα. 

Η Σόνια Ζωίδου υπήρξε και μία από τις πρώτες παρουσιάστριες του ΕΙΡΤ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)