Ο αδελφός μου, ο... λόρδος (1966) (Α/Μ)



Κωμωδία της εταιρείας Αφοι Κουρουνιώτη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σειληνού, με τους Γιώργο Πάντζα, Κώστα Καρρά, Άννα Ιασωνίδου, Μαρίκα Κρεβατά, Γιώργο Γαβριηλίδη, Γιάννη Γκιωνάκη. 

Ο Βασίλης δουλεύει ως μπογιατζής σε οικοδομές και με τον μισθό του τρέφει τη μητέρα του, τον πότη θείο του αλλά και τον αδελφό του, τον Χάρη, που τρώει τον δικό του μισθό σε κοστούμια, αφού πιστεύει πως αν κυκλοφορεί καλοντυμένος, θα τσιμπήσει πλούσια νύφη. Μια μέρα, ο Βασίλης θα σώσει τη ζωή μιας περιαστικής κοπέλας, η οποία κινδύνεψε να την πατήσει φορτηγό. Ενθουσιασμένη από τον ηρωισμό του, αλλά και από την εμφάνισή του, η Μάρθα, που είναι κόρη εφοπλιστή, ψάχνει να τον βρει, και όταν το καταφέρνει του συστήνεται ως φτωχή μοδίστρα.

Ναι, εντάξει, ξέρω πώς ακούγεται η ιστορία, αλλά η ταινία έχει την πλάκα της. Ο Βαγγέλης Σειληνός δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά ως σκηνοθέτης, "χορογραφώντας" την ταινία επάνω στην ατάκα, και με ένα κοφτό μοντάζ που λειτουργεί υπέρ του κωμικού τέμπο. Σε αυτό σίγουρα τον βοηθά και το σενάριο του Στέφανου Φωτιάδη, που είναι επίσης γρήγορο και ατακαδόρικο. Τώρα, κάπου φεύγουν οι άξονες και τα ρακόρ στα πλάνα, τα μουσικοχορευτικά νούμερα είναι λίγο μίζερα, μάλλον λόγω έλλειψης χρημάτων για καλύτερα σκηνικά, αλλά στο σύνολό της η ταινία είναι όχι μόνο διασκεδαστική, αλλά κατορθώνει να κάνει τόσο τον Γιώργο Πάντζα όσο και τον Γιάννη Γκιωνάκη να μην είναι εκνευριστικοί. Κίντερ-έκπληξη, η τελευταία σκηνή που είναι γυρισμένη έγχρωμη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)