Δύο αγάπες, δύο κόσμοι (1958) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Μεσόγειος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ηλία Παρασκευά, με τους Γκέλυ Μαυροπούλου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιώργο Καμπανέλλη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Σάσα Ντάριο, Νίτσα Τσαγανέα. 

Μία φτωχή γραμματέας. η Καίτη, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Παύλο, έναν νεαρό πολιτικό μηχανικό, με τον οποίο παντρεύονται και αποκτούν ένα παιδί. Όμως, η υπέρμετρη φιλοδοξία του και το στενό μαρκάρισμα που του κάνει η σύζυγος ενός πελάτη του, ξελογιάζουν τον Παύλο που πλέον αδιαφορεί για την οικογένειά του. Ο γάμος του με την Καίτη δείχνει να έχει τελειώσει, και τώρα μοναδικός συμπαραστάτης της είναι ο τέως προϊστάμενός της, ο Κώστας Κοσμίδης.

Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Άλκη Αυγερινού στον κινηματογράφο, με τον ίδιο τον συγγραφέα να υπογράφει και το σενάριο, τούτη εδώ η ταινία ξεφεύγει από την παράδοση που ήθελε το ερωτευμένο ζευγάρι να περνάει τα πάνδεινα προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Στην περίπτωσή μας, η ταινία ξεκινά σχεδόν με τον γάμο, για να ακολουθήσουν τα προβλήματα και οι τραγικές εξελίξεις. Αν κάτι κάνει την ταινία να ξεχωρίζει είναι η δυναμική παρουσία της πρωταγωνίστριας, που παρά τις μελό συμβάσεις, αναδεικνύεται σε μία ανεξάρτητη γυναίκα που παίρνει -κατά το δυνατόν- τη ζωή της στα χέρια της, αποφασίζοντας να διεκδικήσει την προσωπική της ευτυχία και όχι να υποταχθεί στα κοινωνικά "πρέπει". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)