Clinical (2017)


Ελληνικός τίτλος: Κλινική υπόθεση

Θρίλερ αγωνίας του Netflix, σε σκηνοθεσία Άλισταιρ Λεγκράν, με τους Βίνεσα Σω, Κέβιν Ραμ, Άαρον Στάνφορντ, Νέστορ Σεράνο.

Η ψυχίατρος Τζέην Μάθις προσπαθεί να στήσει την επαγγελματική και προσωπική της ζωή από την αρχή και σε πιο ήρεμες βάσεις, μετά τα τραυματικά περιστατικά που συνέβησαν δύο χρόνια νωρίτερα με μια νεαρή ασθενή της. Σήμερα, η δρ. Μάθις έχει πάψει να ασχολείται με περιπτώσεις μετατραυματικού άγχους, αναλαμβάνοντας πιο μπανάλ ασθενείς με μπανάλ, προαστιακά προβλήματα. Μπορεί η ίδια να πλήττει αλλά τουλάχιστον νιώθει πιο ασφαλής. Όλα αυτά εν τούτοις αλλάζουν όταν επικοινωνεί μαζί της κάποιος Άλεξ και της ζητά να αναλάβει τη θεραπεία του ύστερα από ένα ατύχημα που του τραυμάτισε την ψυχή αλλά και το πρόσωπο.

Ήπιο θρίλερ δωματίου ως επί τω πλείστον, με στρωτή αφήγηση, αποδεκτές ανατροπές και σωστή ισορροπία μυστηρίου και στοιχειωδών jump scares που όμως δεν θολώνουν το τοπίο ούτε λειτουργούν εις βάρος της ιστορίας. Τηλεοπτικών προδιαγραφών και προϋπολογισμού, η ταινία κυλά χωρίς κραυγές και υπερβολές αλλά ταυτόχρονα με διαλόγους κλισέ που ενδεχομένως αν είχαν δουλευτεί σε περισσότερο βάθος τότε θα οδηγούσαν και σε πιο ενδιαφέρουσες ερμηνείες αλλά και σε ένα σύνολο που θα υπερέβαινε τα τετριμμένα. Και έτσι πάντως, είναι αξιοπρεπές, καθώς σέβεται τους περιορισμούς του και δεν χαραμίζεται σε ανώφελες φιλοδοξίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)