In the shadow of the moon (2019)


Ελληνικός τίτλος: Στη σκιά του φεγγαριού

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Netflix, σε σκηνοθεσία Τζιμ Μικλ, με τους Μπόυντ Χόλμπρουκ, Κλεοπάτρα Κόουλμαν, Μποκήμ Γούντμπάιν, Μάικλ Σ. Χωλ, Ρούντι Νταρμαλινγκάμ.

Βρισκόμαστε στη Φιλαδέλφεια του 1984, όταν μέσα σε μία ημέρα, τρεις άνθρωποι χωρίς φαινομενικά την παραμικρή σχέση μεταξύ τους, βρίσκονται νεκροί, με ακατάσχετη αιμορραγία και κάποια ανεξήγητα σημάδια, σαν από τρύπημα βελόνας. Ο αστυνομικός Τόμας Λόκχαρτ κατορθώνει να εντοπίσει τη δολοφόνο η οποία, μετά από μια καταδίωξη στο μετρό, σκοτώνεται. Τα πάντα ξαναπαίρνουν το ρυθμό τους, όμως μετά από 9 χρόνια σημειώνονται και πάλι δολοφονίες με τα ίδια ανεξήγητα αίτια ενώ μια κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη φαινομενικά νεκρή δολοφόνο.

Έχει δράση, έχει ενδιαφέρον, έχει μυστήριο, έχει και μια καλή αρχική ιδέα, την οποία και εξυπηρετεί τίμια εντός του πλαισίου και του προϋπολογισμού μιας ταινίας γυρισμένης αποκλειστικά για την τηλεόραση. Μικρού βεληνεκούς παραγωγή που τελικά δεν απογοητεύει, παρά τη συνολική της αισθητική που θυμίζει λίγο αντίστοιχες κινηματογραφικές παραγωγές του '90 -και δεν το λέω απαραίτητα ως κάτι κακό. Το σενάριο -αρκούντως εφιαλτικό στη βάση του- ξεδιπλώνει με ενδιαφέροντα τρόπο το μυστήριό του, αλλά στο φινάλε η κορύφωση δεν είναι αντάξια των προσδοκιών, αφού δίνεται περισσότερη έμφαση στην -τραγική, είναι αλήθεια- ταυτότητα της δολοφόνου παρά στα περιστατικά αυτά καθ' εαυτά. Οι φίλοι των σχετικών περιπετειών θα περάσουν μια χαρά, ενώ στην ουσία δεν είναι χειρότερη από κάτι φιλμ παρόμοιας θεματολογίας που σκάνε μύτη και στο σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)