The irresistible blueberry farm (2016)


Αισθηματική τηλεταινία του Hallmark, σε σκηνοθεσία Κ. Τ. Ντόναλντσον, με τους Άλισον Σουήνυ, Μαρκ Μπλούκας, Σίρλεϋ Τζόουνς, Ρεμπέκα Στάαμπ, Κέηβαν Σμιθ.

Η νεοϋρκέζα δικηγόρος Έλεν και ο αγαπημένος της Χέυντεν είναι ένα ζευγάρι που φαντάζει τέλειο στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα, όμως, κάτι δείχνει να την εμποδίζει να αποδεχτεί την πρόταση γάμου που της έχει κάνει. Πολιτικός καριέρας εκείνος, γοητευτικός και από τζάκι, περιμένει στωικά την απάντησή της, μόνο που εκείνη βρίσκεται ξαφνικά έναντι ενός οικογενειακού απροόπτου: η πολυαγαπημένη της γιαγιά Ρουθ, λίγο πριν πεθάνει, της εμπιστεύεται ένα γράμμα το οποίο της ζητά να παραδώσει ιδιοχείρως σε κάποιον Τσετ Κάμπερφηλντ, στο Μπήκον του Μέην, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Μολονότι η Έλεν αγνοεί τα πάντα για αυτό το κεφάλαιο της ζωής της γιαγιάς της, ταξιδεύει μέχρι το Μπήκον, όπου πέφτει επάνω στον Ρόυ.

Είναι από τις ταινίες που -όπως έχω ξαναπεί- το Hallmark μπορεί να γυρίσει με τα μάτια κλειστά και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και εμείς -χωρίς καμία ντροπή- μπορούμε να αποκαλούμε κρυφή απόλαυση. Ξαφνικές γνωριμίες, οικογενειακά μυστικά, αρραβωνιαστικοί που περιμένουν, οι ζωές που δεν ζήσαμε και όλα αυτά που μοιάζουν γλυκά σαν ζαχαρωμένο ποπ κορν είναι εδώ, σε σωστές αναλογίες, με λαμπερά πρόσωπα να αποδίδουν τους κλισέ διαλόγους σε τοπία καρτ-ποστάλ όπως οι κάρτες που έκαναν διάσημο τον οίκο Hallmark. Μπορεί η χαρά που δίνουν τέτοιες ταινίες να διαρκεί όσο ακριβώς και μια κάρτα που τη βγάζεις από τον φάκελό της, αλλά ξέρετε κάτι; Υπάρχουν στιγμές που ακόμα κι αυτές οι εύκολες, απλοϊκές χαρές είναι απαραίτητες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)