Mon garçon (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο γιος μου

Δραματική ταινία της Wild Bunch, σε σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν, με τον Γκιγιώμ Κανέ και τους Μελανί Λωράν, Ολιβιέ ντε Μπενουάστ, Μοχάμεντ Μπρικά.

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από την τέως σύζυγό του προκαλεί πανικό στον Ζυλιέν Περέν, που επιστρέφει επειγόντως στη Γαλλία. Ο 8χρονος γιος του εξαφανίστηκε από την κατασκήνωση που τον είχαν στείλει η μητέρα του και ο νέος σύντροφός της. Με την αστυνομία να εκφράζει φόβους για απαγωγή, ο Ζυλιέν αποφασίζει να δράσει μόνος του, καθώς δεν μπορεί να περιμένει να ακολουθήσουν οι Αρχές τις τυπικές διαδικασίες τους.

Ο πανικός στο πρόσωπο του Γκιγιώμ Κανέ, η δυνατή στιγμή με την τέως σύζυγό του, Μελανί Λωράν, όπως και η γνωριμία του με τον επιεικώς αναίσθητο Γκρεγκουάρ που τώρα ζει μαζί της, θέτουν τις αρχικές βάσεις του φιλμ, ενώ τονίζουν με ενδιαφέρον το δράμα και την τραγικότητα του περιστατικού, μάλιστα μέσα από σφιχτοδεμένες ερμηνείες. Από εκεί και μετά, όμως, τα πάντα δείχνουν να ακολουθούν μια πολύ εύκολη οδό, από τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας εντοπίζει τους υπόπτους μέχρι το φινάλε. Μάλιστα, όλα δείχνουν να τρέχουν αδικαιολόγητα γρήγορα από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα η ούτως ή άλλως μικρή σε διάρκεια ταινία να σου αφήνει την αίσθηση ότι τελείωσε πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε. Το σενάριο τραβάει τα μεγαλύτερα ζόρια, αφού ούτε μπαίνει στον κόπο να μας πει με τι στην ευχή ασχολείται επαγγελματικά ο πατέρας (κι ας αφήνει υπόνοιες για δράση που παραπέμπει σε πράκτορα), ούτε μας δίνει να καταλάβουμε αν είναι απλά η πατρική αγάπη που τον οδηγεί στα άκρα ή η επαγγελματική του δράση. Επίσης, στο δεύτερο μισό του, το σενάριο αφήνει εντελώς πίσω τη μητέρα με τον νέο σύντροφο και από δράμα γίνεται ταινία δράσης, χωρίς όμως να μεταβαίνει αρμονικά από το ένα ύφος στο άλλο. Περισσότερο καλή ιδέα που έχασε τις ευκαιρίες της, παρά ολοκληρωμένη ταινία, ο "Γιος" σώζεται πρωτίστως χάρη στην παρουσία του Γκιγιώμ Κανέ, που μολονότι επαναλαμβάνει το ίδιο χαμηλότονο ερμηνευτικό μοτίβο, κρατάει την ταινία επάνω του, καλύπτοντας τις ατέλειές της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)