Murder mystery (2019)


Ελληνικός τίτλος: Πρόσκληση για φόνο

Αστυνομική κομεντί του Netflix, σε σκηνοθεσία Κάυλ Νιούατσεκ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Λουκ Έβανς, Τζέμα Άρτερτον, Ντέηβιντ Γουέιλιαμς, Ντάνυ Μπουν, Λούις Γκεράρντο Μεντέζ, Τέρενς Σταμπ.

Ένα ζευγάρι αμερικανών -αστυνομικός εκείνος, κομμώτρια εκείνη- ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, το οποίο θα έπρεπε να είχαν κάνει για μήνα του μέλιτος 15 χρόνια νωρίτερα. Στο αεροπλάνο, η Ώντρεϋ γνωρίζει τον γοητευτικό εκατομμυριούχο Τσαρλς Κάβεντις, που τους προσκαλεί στο γιωτ του ηλικιωμένου θείου του στο Μονακό, ο οποίος του είχε κλέψει την κοπέλα. Σαν ψάρια έξω από τα νερά τους και εν μέσω μιας εκκεντρικής ομήγυρης, τα δύο αμερικανάκια βρίσκονται ξαφνικά ένοχοι για τον φόνο του πολυεκατομμυριούχου θείου, με τη γαλλική αστυνομία στο κατόπι τους.

Στα ίχνη των ιστοριών της Άγκαθα Κρίστι, με πληθώρα ηρώων και πρωταγωνιστών, η ταινία έχει όλες τις προδιαγραφές να επιτύχει στις προθέσεις της, μα χάνει στα σημεία. Δεν είναι μόνο που το σενάριο δεν είναι όσο ευφυές θα ήθελε να είναι, έχει και μια σκηνοθεσία που κρεμάει, αφήνοντας τους ηθοποιούς στην τύχη τους, την ίδια στιγμή που το μοντάζ νομίζεις πως χάνει επίσης χρόνους και αφήνει τα πλάνα για ένα δευτερόλεπτο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Κι είναι αυτές οι λεπτομέρειες που στερούν από το φιλμ τη δυνατότητα να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό και να αποποιηθεί πλήρως την τηλεοπτική του καταγωγή -λες και οι χρόνοι και το budget πίεζαν να ολοκληρωθεί. Έτσι, το όλον κυλά χαριτωμένα αλλά χωρίς εκπλήξεις, οι καλοί ηθοποιοί μένουν αναξιοποίητοι και μένεις απλά με ένα χαμόγελο στο στόμα, για όσο διαρκεί αυτή η ευχάριστη μεν, αδούλευτη όμως στα σημεία ταινία. Ως ανέκδοτο, να αναφέρω πως στους τίτλους αναφέρεται ο ρόλος της "πανέμορφης αεροσυνοδού" που ερμηνεύει η Τζάκι Σάντλερ, σύζυγος του Άνταμ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)