Es por tu bien (2017)


Ελληνικός τίτλος: Είναι για το καλό σου

Κωμωδία του Telecinqo σε σκηνοθεσία Κάρλος Τερόν, με τους Χαβιέ Καμάρα, Χοζέ Κορονάδο, Ρομπέρτο Αλάμο, Πιλάρ Κάστρο, Μαρία Πουγιάλτε, Κάρμεν Ρουίζ, Σύλβια Αλόνσο, Τζορτζίνα Αμορός, Άντρεα Ρος, Μίκι Εσπαρμπέ, Λουίς Μοτόλα, Μιγκέλ Μπερναρντέου.

Τρεις μπατζανάκηδες συστήνουν ομάδα κρούσης ώστε να χωρίσουν τις μονάκριβες κόρες τους από τα αγόρια με τα οποία έχουν σχέση. Μόνο που τα μέτρα που παίρνουν σταδιακά γίνονται όλο και πιο ακραία με αποτέλεσμα να καταφέρουν αυτό που επιθυμούν, όχι όμως και χωρίς συνέπειες.

Μεσογειακού ταμπεραμέντου ταινία που θα μπορούσε να είναι και Ελληνική, αφού καταστάσεις, χαρακτήρες και συνθήκες προσομοιάζουν πολύ στις δικές μας. Οι τρεις πατεράδες που βλέπουν στις σχέσεις των κοριτσιών τους να εκπροσωπείται ο εχθρός και οι αντιδράσεις τους αποτελούν τον πυρήνα της ταινίας και είναι ακριβώς αυτές οι αντιδράσεις που προκαλούν το γέλιο. Οι τρεις πρωταγωνιστές έχουν τα κέφια τους και η μεταξύ τους χημεία είναι δεδομένη, μόνο που η σκηνοθεσία τούς αφήνει κάπως στα όρια του αυτοσχεδιασμού, καθώς το σύνολο μοιάζει ξεκούρδιστο. Συνολικά το φιλμ είναι σαφέστατα ευχάριστο, αλλά βλέπεις πως στις λεπτομέρειες χωλαίνει, με τους διαλόγους κάποιες φορές να πρωταγωνιστούν ενώ σε άλλες σκηνές να κυριαρχεί μια πιο εύκολη πλάκα. Τεράστια επιτυχία στην πατρίδα του, το φιλμ αποκτά και μια πολύ σύγχρονη διάσταση καθώς σχολιάζει και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ισπανία. Ξεκάθαρα ψυχαγωγική ταινία που δεν προσβάλει τον θεατή, αλλά και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)