Switchmas (2012)


Εναλλακτικός τίτλος: Ira Finkelstein's Christmas

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία, σε σκηνοθεσία Σου Κόρκοραν, με τους Ντέηβιντ ΝτεΛουίζ, Έλιοτ Γκουλντ, Ελάιζα Νέλσον, Τζάστιν Τόμας Χάουελ, Σέυ Χότζινς, Τζέννα Λέβιν.

Ο Άιρα, ένα νεαρό εβραιόπουλο που ζει στο Χόλυγουντ, έχει εμμονή με τα Χριστούγεννα και το χιόνι. Η απογοήτευσή του, λοιπόν, είναι μεγάλη όταν οι οικογενειακές διακοπές ακυρώνονται, λόγω της ταινίας που σκηνοθετεί ο μπαμπάς του, και οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν στον παππού και τη γιαγιά του στη Φλόριντα. Στο αεροδρόμιο, ο Άιρα γνωρίζει τον Μάικ, έναν πιτσιρικά που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στα ξαδέλφια του, στην Πόλη των Χριστουγέννων, αφού η μαμά του είχε υποχρεώσεις τις ημέρες των γιορτών. Όταν ο Μάικ λέει στον Άιρα πως βαρέθηκε να κρυώνει και πως ονειρεύεται διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος όπως η Φλόριντα, τα δύο πιτσιρίκια συμφωνούν να πάρουν ο ένας τη θέση του άλλου και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα έτσι όπως τα ονειρεύονται.

Παιδική ως επί τω πλείστον ταινία, απλοϊκή και γεμάτη υπερβολές που -εντάξει- μέσα στη σύμβαση των χριστουγεννιάτικων ταινιών είναι, αλλά πιο πιθανό είναι να γνωρίσεις έναν πανέμορφο πρίγκιπα που θα σε ερωτευθεί σε πολυκατάστημα και θα σε κάνει πριγκίπισσα παρά να μην αναγνωρίζει μια οικογένεια το παιδί που φιλοξενεί. Τέλος πάντων, τα πιτσιρίκια σας μάλλον θα περάσουν καλά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενδέχεται να πλήξουν. Οι φανατικοί λάτρεις των εορταστικών ταινιών θα τη δουν έτσι κι αλλιώς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)