Durante la tormenta (2018)


Ελληνικός τίτλος: Η οφθαλμαπάτη

Δράμα φαντασίας σε σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο, με τους Αντριάνα Ουγκάρτε, Τσίνο Νταρίν, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Άλβαρο Μόρτε, Νόρα Νάβας.

25 χρόνια πριν, μια ισχυρή καταιγίδα ανοίγει κάτι σαν πύλη στον χρόνο και αλλάζει τα γεγονότα. Μια γυναίκα που έπρεπε να είναι νεκρή σώζεται αλλά με τίμημα τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Κι όταν μια πανικόβλητη νεαρή γυναίκα στο σήμερα γίνεται μάρτυρας αυτής της πύλης στον χρόνο, προσπαθεί να σώσει τη ζωή του μικρού παιδιού, αλλά χωρίς να το ξέρει αλλάζει και τη δική της πραγματικότητα.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των δύο μεγάλων ισπανικών επιτυχιών "Το σώμα" και "Αόρατος επισκέπτης", επιστρέφει με μια ενδιαφέρουσα ταινία που βάζει, όμως και πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Θρίλερ και ψυχολογικό δράμα ταυτόχρονα, με ισχυρές δόσεις φαντασίας, τελικά γίνεται περισσότερο μια δραματική ταινία μυστηρίου. Δεν είναι κακό που μπλέκονται τα είδη, είναι μόνο που αλλιώς ξεκινά και αλλιώς καταλήγει οπότε μπορεί να απογοητεύσει αυτούς που την επέλεξαν ως θρίλερ. Παρακολουθείται ευχάριστα πάντως, καθώς -παρά την αναμενόμενη αποκάλυψη του φινάλε- αναρωτιέσαι πώς τελικά θα εξελιχθεί η ιστορία με τις πολλαπλές εναλλακτικές στα διαφορετικά χρονολόγια που τρέχει. Και αυτό το πήγαινε-έλα στις χρονικές πραγματικότητες το σενάριο το χειρίζεται σωστά και με στοιχειώδη λογική μέσα στο φανταστικό της κεντρικής ιδέας. Γοητευτικοί οι ηθοποιοί αποδίδουν ικανοποιητικά τους ρόλους, συγκινητικό το φινάλε, και όλο μαζί -αν αποδεχθείς τις εναλλαγές στο ύφος και το είδος- προκαλεί αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον και την ίντριγκα, ενώ αποδεικνύει πως ο Οριόλ Πάουλο, ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές του, είναι καλός μάστορας του συγκεκριμένου genre χωρίς να μεγαλοπιάνεται για να γίνεται αρεστός και σε "σινεφίλ" κύκλους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)