Cuando los ángeles duermen (2018)


Ελληνικός τίτλος: Όταν κοιμούνται οι Άγγελοι

Θρίλερ της Filmax, σε σκηνοθεσία Γκονζάλο Μπεντάλα, με τους Χουλιάν Βιλαγκράν, Μαριάν Αλβαρέζ, Έστερ Εσποζίτο.

Ανήμερα των γενεθλίων της κόρης του, ο Χερμάν καθυστερεί υπερβολικά σε μια επαγγελματική συνάντηση εκτός πόλης. Χάνει το αεροπλάνο και μέσα στη γκρίνια της γυναίκας του που θεωρεί ότι η εταιρεία του τον εκμεταλλεύεται, ξεκινά την επιστροφή του οδικώς. Με την κούραση να τον καταβάλει και θέλοντας να αποφύγει την αστυνομία που σε έλεγχο λίγο νωρίτερα τον υποχρέωσε να διανυκτερεύσει σε μοτέλ ώστε να μην θέσει ούτε τον εαυτό του ούτε κανέναν άλλον σε κίνδυνο, ο Χερμάν ακολουθεί επαρχιακούς δρόμους. Μόνο που τα μάτια του ξανακλείνουν. Κι αυτό που τον ξυπνά είναι ένας γδούπος κι ένα τράνταγμα. Κάνοντας λίγο πίσω, βλέπει στην άκρη του δρόμου μια τραυματισμένη κοπέλα.

Σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να δούμε θρίλερ που δεν είναι ισπανόφωνο, καθώς μιλάμε πλέον για την απόλυτη εξειδίκευση. Γυρισμένο για τις ισπανικές αίθουσες αλλά και για το Netflix, το "Όταν κοιμούνται οι Άγγελοι" είναι από αυτές τις ταινίες που αλλιώς ξεκινούν και αλλιώς το πάνε, κατορθώνοντας να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου. Και στη συγκεκριμένη ταινία δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς το ρίσκο όλης της δράσης το σηκώνουν στους ώμους τους δύο άνθρωποι, μέσα στη νύχτα και στη μέση του πουθενά, άρα εύκολα θα μπορούσε να κουράσει. Ευτυχώς, η δράση είναι έξυπνα μοιρασμένη και ο Χουλιάν Βιλαγκράν πλήρως αφοσιωμένος στον ρόλο του καταπιεσμένου Χερμάν, οπότε η ταινία -με δεδομένες τις υπερβολές και τις συμβάσεις του είδους- κυλά ρολόι, καθώς μάλιστα έχει για ατού τη σταδιακή μεταμόρφωση ενός "αθώου" ανθρώπου. Λειτουργική και ατμοσφαιρική η νυχτερινή φωτογραφία (Σέρζι Γκαλάρντο), ενδιαφέρουσα η μουσική επένδυση (Πάμπλο Θερβάντες).

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

  1. ΜΑΚΡΆΝ Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΝΑ ΔΩ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΦΑΓΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ , ΤΟΣΟ ΒΑΡΕΤΗ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΌ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ , ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)