El hijo (2019)


Ελληνικός τίτλος: Ο γιος

Ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Σίντελ, με τους Χοακίν Φουριέλ, Μαρτίνα Γκουσμάν, Λουτσιάνο Κασέρες, Χάιντι Τόινι, Ρετζίνα Λαμ.

Ο Λορέντζο είναι ένας πενηντάρης ζωγράφος που μετά από μια δύσκολη περίοδο με το αλκοόλ ξεκινά τη ζωή του από την αρχή. Ετοιμάζει μια καινούργια έκθεση ενώ η νέα του σύντροφος περιμένει το παιδί τους. Το θέμα είναι πως η γλυκιά και τρυφερή γυναίκα που ερωτεύθηκε αλλάζει σταδιακά συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την κατάσταση να κορυφώνεται δραματικά μετά τη γέννα. Υπερπροστατευτική με το παιδί τους, και με βοηθό τη γκουβερνάντα που είχε μεγαλώσει και την ίδια όταν ήταν μικρή, η Σίγκριντ απομονώνεται στο σπίτι και φτάνει στο σημείο να εμποδίζει στον ίδιο τον Λορέντζο να βλέπει τον γιο του.

Από την Αργεντινή μάς έρχεται αυτό το ενδιαφέρον στην ιδέα του αλλά περιορισμένο στην εκτέλεσή του θριλεράκι. Μικρού βεληνεκούς παραγωγή, λίγο πιο φιλόδοξη από τις δυνατότητές της, αλλά με φροντισμένη αφήγηση της ιστορίας, καθώς το μπρος-πίσω στον χρόνο εντείνει το μυστήριο. Ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή στο φινάλε, καθώς και πολύ εύκολα έρχεται η λύση και μετέωρο μοιάζει. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)