A Cinderella Christmas (2016)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική κομεντί της MarVista σε σκηνοθεσία Τόσκα Μασκ, με τους Έμμα Ρίγκμπυ, Πήτερ Πόρτε, Σάρα Στάουφερ, Λήλαντ Μπ. Μάρτιν, Λέσλυ-Ανν Ντάουν, Μάικλ Ντέμπσεϋ, Μίντυ Κον.

Η Άντζι εργάζεται σκληρά στην εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων της θείας της, με την εξαδέλφη της την Κάντας όμως να παίρνει εκείνη όλα τα εύσημα. Έχει πάντως ο καιρός γυρίσματα, κι όταν η Κάντας δεν εμφανίζεται στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο μπαλ-μασκέ, η Άντζι φοράει εκείνη την τουαλέτα της και απολαμβάνει στα κρυφά λίγες ώρες ανάπαυλας, διασκέδασης και φλερτ, αφού ο ο πλέον περιζήτητος εργένης και οικοδεσπότης της βραδιάς, ο Νίκολας Κάρμάικλ, δείχνει γοητευμένος μαζί της. Λίγο όμως προτού οι μάσκες πέσουν -κυριολεκτικά- η Άντζι φεύγει τρέχοντας από τον χορό ώστε κανείς να μην μάθει πως αντί να δουλεύει εκείνη διασκέδαζε, βάζοντας τον Νίκολας στη διαδικασία να ψάχνει να τη βρει από την επομένη κιόλας το πρωί. 

Η υπ' αριθμόν 853 -με πρόχειρους υπολογισμούς- σύγχρονη διασκευή της Σταχτοπούτας και φυσικά σε συσκευασία Χριστουγέννων, οφείλει να είναι υπερήφανη πως επιτυγχάνει τους στόχους της, πάντοτε εντός των συμβάσεων του είδους της εορταστικής τηλεταινίας. Με ένα σενάριο χαριτωμένο που εκμεταλλεύεται με φυσικότητα τα βασικά στοιχεία του παραμυθιού προσαρμόζοντάς τα στο σήμερα, κατορθώνει να αφηγηθεί μια χαριτωμένη και διασκεδαστική ιστορία, έχοντας ως όχημα και τη γοητεία των δύο πρωταγωνιστών. Είναι αστείο στα σημεία του χωρίς να γίνεται γελοίο, είναι τρυφερό και όλο μαζί μοιράζει απλόχερα το χαμόγελό του. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)