My Grown-Up Christmas List (2022)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Johnson για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Άντριου Σάυμεκ, με τους Κάυλα Γουάλας, Κέβιν ΜακΓκάρρυ, Λίντσεϋ Μέριδιου, Σούζαν Χάμαν, Τζέημς Μ. Τζένκινσον.

Η νεαρή δημοσιογράφος Τέυλορ Νίκολς επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απουσίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, για να περάσει τις γιορτές μαζί με τον παππού της. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της μικρής, χιονισμένης πόλης περισσότερο μελαγχολία τής προκαλεί, αφού η απώλεια της μητέρας της τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια έχει σημαδέψει στην καρδιά της την περίοδο αυτή όχι και τόσο γιορτινά. Αναπάντεχα όμως, η γνωριμία της με έναν αξιωματικό του στρατού που την υποδέχεται τυχαία στη στάση του λεωφορείου ντυμένος Άι Βασίλης θα ξεκλειδώσει μέσα της αισθήματα που είχε ξεχάσει πώς να νιώθει. 

Προσγειωμένο μεν αλλά χωρίς ίχνος χιούμορ αισθηματικό φιλμάκι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Hallmark, το οποίο βασίζεται πρωτίστως στους δύο γοητευτικούς πρωταγωνιστές του και στις τυχαίες συναντήσεις τους (αρχικά τουλάχιστον) κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Η ρομαντική ατμόσφαιρα δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, αλλά το σενάριο επέλεξε να είναι επιτηδευμένα σοβαρό, χωρίς όμως αυτές τις δραματικές κορυφώσεις που θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Η "κάθε χρόνο τέτοια μέρα" εκκίνηση έχει σίγουρα ένα ενδιαφέρον, αλλά η εξπρές σχέση εξ αποστάσεως που ακολουθεί μαζί με τα αναπάντεχα των στρατιωτικών αποστολών του όμορφου και καλόκαρδου λοχαγού μας μπορεί να συγκινούν τις ρομαντικές καρδιές αλλά σίγουρα χρειάζονταν επί πλέον δουλίτσα για ένα πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)