Harry and the Hendersons (1987)


Ελληνικός τίτλος: Χάρυ ο απίθανος

Οικογενειακή κωμωδία φαντασίας των Universal/Amblin, σε σκηνοθεσία Γουίλλιαμ Ντήαρ, με τους Τζων Λίθγκοου, Μελίντα Ντίλον, Μάργκαρετ Λάντρικ, Τζόσουα Ρουντόυ, Ντέηβιντ Σάτσετ, Ντον Αμίτσι, Μ. Έμμετ Γουώλς.

Επιστρέφοντας από μια κυνηγετική εκδρομή στα βουνά, το αυτοκίνητο της οικογένειας Χέντερσον χτυπά κάτι στον δρόμο. Έντρομοι πως τραυμάτισαν κάποιον περαστικό, συνειδητοποιούν τελικά πως το θύμα τους δεν ήταν άνθρωπος αλλά ένας μεγαλοπόδαρος. Θεωρώντας τον νεκρό, τον παίρνουν μαζί τους, σίγουροι πως αυτό το αναπάντεχο θήραμα θα τους χαρίσει φήμη και πλούτη. Μόνο που ο μεγαλοπόδαρος δεν ήταν τόσο νεκρός τελικά, ούτε τόσο άγριος όσο δήλωναν το μέγεθος και το παρουσιαστικό του. Αντιθέτως, ο νέος τους συγκάτοικος είναι ευφυής και ευγενικός και σύντομα γίνεται το νέο, κρυφό μέλος της οικογένειας. Μόνο που η ύπαρξή του θα πρέπει να μείνει εντελώς μυστική, αφού πέραν των επιπλοκών τους με τον νόμο, θα πρέπει να τον προστατεύσουν από έναν ορκισμένο διώκτη των μεγαλοπόδαρων.

Απολαυστική οικογενειακή ταινία, λουσμένη με την αφέλεια και το κέφι του σινεμά των '80s, ο "Χάρυ ο Απίθανος" δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στα ταμεία των αμερικανικών κινηματογράφων, δεδομένου μάλιστα ότι κονταροχτυπιόταν με τους "Αδιάφθορους" που είχαν ανοίξει δυο μέρες νωρίτερα και με το μεγαθήριο "Ο μπάτσος του Μπέβερλυ Χιλς 2" που σάρωνε σε εισπράξεις εκείνο το διάστημα, ακόμα και στην τρίτη του εβδομάδα. Είχε ψυχούλα η ταινία και ολόσωστες αναλογίες κωμωδίας και φανταστικού, με αποτέλεσμα να κάνει γκελ στο κοινό και να γεννήσει μάλιστα και τηλεοπτική σειρά. Το καστ είναι εξαίρετα επιλεγμένο, με τον Τζων Λίθγκοου να το απολαμβάνει όσο δεν πάει, ενώ ο έτερος πρωταγωνιστής, ο Χάρυ, κλέβει άνετα την παράσταση με την αρτιότητα του σχεδιασμού του αλλά και με το μαστόρικο ζωντάνεμά του στην οθόνη και μάλιστα στην προ CGI εποχή. 

Η ταινία τιμήθηκε με Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)