Happiest Season (2020)


Χριστουγεννιάτικη κομεντί των Tristar/eOne, σε σκηνοθεσία Κλέα ΝτυΒαλ, με τους Κρίστεν Στούαρτ, Μακένζι Ντέηβις, Άλισον Μπρι, Ώμπρεϋ Πλάζα, Νταν Λέβυ, Μαίρη Χόλαντ, Βίκτορ Γκάρμπερ, Μαίρη Στήνμπεργκεν, Τζέηκ ΜακΝτόρμαν.

Η Άμπυ Χόλαντ και η Χάρπερ Κάλντγουελ, αγαπημένες εδώ και περίπου έναν χρόνο, αποφασίζουν να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, οικογενειακά. Το θέμα είναι πως οι γονείς της Χάρπερ δεν έχουν ιδέα πως η κόρη τους προτιμά τις γυναίκες, οπότε τα όνειρα της Άμπυ να της κάνει πρόταση γάμου μπροστά σε όλους το πρωινό των Χριστουγέννων πάνε περίπατο. Με τη Χάρπερ να της υπόσχεται πως θα τους αποκαλύψει τα πάντα μόλις περάσουν οι γιορτές, οι δυο ερωτευμένες κοπέλες καλούνται να προσποιηθούν τις κολλητές εν μέσω ενός κυκλώνα γιορτινής διάθεσης και οικογενειακής τρέλας.

Σύγχρονο φιλμάκι, με τρυφερή ατμόσφαιρα, μια ιστορία γεμάτη ζεστασιά και φροντισμένες ερμηνείες από ένα μεγάλο καστ, το "Happiest Season" υπόσχεται μόνο τα καλύτερα και εν τέλει τα καταφέρνει. Χωρίς να βουτήξει σε τίποτα περίεργα νερά "ανεξαρτησίλας" και σεβόμενο απόλυτα τις συμβάσεις της γιορτινής κομεντί, συγκεντρώνει γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπροστά από την κάμερα ένα γκρουπ αξιοπερίεργων μα καλοσυνάτων συγγενών που όλοι νοιάζονται (υπερβολικά, μάλλον) για το well being των υπολοίπων, χώνοντας σαφώς τη μύτη τους εκεί που δεν πρέπει και προκαλώντας μια σειρά καλοδεχούμενων για την εξέλιξη της ιστορίας παρεξηγήσεων. Είναι αστείο, είναι ανθρώπινο και πάνω από όλα όσο ρεαλιστικό μπορεί, χωρίς να προδίδει τις προθέσεις του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)