The Santa Clause 2 (2002)


Ελληνικός τίτλος: Ο άγιος Βασίλης μου 2 -Ο ατζαμής των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία φαντασίας της Disney, σε σκηνοθεσία Μάικλ Λέμπεκ, με τους Τιμ Άλλεν, Τζατζ Ράινχολντ, Γουέντυ Κρούσον, Έρικ Λόυντ, Ντέηβιντ Κράμχολτζ, Σπένσερ Μπρέσλιν, Ελίζαμπεθ Μίτσελ.

Ο Σκοτ Κάλβιν όχι μόνο έχει ταχτοποιηθεί αλλά και διαπρέπει στα νέα του καθήκοντα ως Άι Βασίλης τα τελευταία 8 χρόνια, έως ότου τα προβλήματα αρχίζουν να σκάνε ένα-ένα. Η κόντρα του γιου του στο σχολείο με τη διευθύντρια όχι μόνο τον απειλεί με αποβολή αλλά τον τοποθετεί και στη λίστα με τα άτακτα παιδιά. Την ίδια στιγμή, μια ξεχασμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του με τον Βόρειο Πόλο "αποαγιοβασιλοποιεί" σταδιακά τον Σκοτ αφού δεν έχει ακόμα παντρευτεί όπως προβλεπόταν από τους όρους που είχε αποδεχτεί. Έτσι, πρέπει να λύσει το πρόβλημα με τον γιο του αλλά ταυτόχρονα να βρει και να ερωτευθεί τη νέα κ. Άι Βασίλη εντός 28 ημερών, ενόσω ένα παιχνίδι-ομοίωμα που άφησαν στο πόδι του για να μην ανησυχήσουν τα ξωτικά, οργανώνει πραξικόπημα.

Αναμενόμενο αν και καθ' ομολογία αργοπορημένο sequel της μεγάλης χριστουγεννιάτικης επιτυχίας της Disney, το οποίο συγκεντρώνει όλο το αρχικό καστ σε νέες περιπέτειες, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει τους χαρακτήρες τόσο στον Βόρειο Πόλο όσο και στη Γη. Χαριτωμένο είναι, με κάποια έξυπνα αστεία και ευρήματα όπως αυτό του πραξικοπηματία παιχνιδο-Άι Βασίλη, όμως εν γένει έχει χαθεί μέρος της μαγικής αφέλειας της πρώτης ταινίας, όταν ανακάλυπτες τα τι, τα πώς και τα διότι. Είναι τρυφερό πάντως και εορταστικά γοητευτικό, ενώ έχουν μεγάλη πλάκα οι σκηνές με τους ταράνδους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)