The Suicide Squad (2021) (IMAX)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Warner/DC σε σκηνοθεσία Τζέημς Γκαν, με τους Μάργκο Ρόμπι, Ίντρις Έλμπα, Τζων Σένα, Τζόελ Κίνναμαν, Συλβέστερ Σταλλόνε, Βαϊόλα Ντέηβις.

Η αξιωματικός τη αντικατασκοπείας Αμάντα Γουώλερ συγκεντρώνει δύο Ομάδες Κρούσης Χ, γνωστές και ως "Ομάδες Αυτοκτονίας", με τα μέλη τους να αποτελούνται από κρατούμενους με μετα-δυνάμεις της φυλακής Μπελ Ρηβ. Οι "αναμορφωμένοι" (λέμε τώρα) κατάδικοι, δέχτηκαν να συμμετάσχουν με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής τους, χωρίς να ξέρουν όμως πού πάνε να μπλέξουν. Αποστολή τους είναι να ταξιδέψουν έως τη Νότια Αμερική, στο νησί Κόρτο Μαλτέζ, του οποίου η κυβέρνηση έπεσε θύμα αντι-αμερικανικού πραξικοπήματος και να καταστρέψουν το μυστικό όπλο "Αστερίας" που φιλοξενείται σε ένα εργαστήριο της εποχής των Ναζί.

Και κάπως έτσι γυρίζεις σωστά μια ταινία κόμικ, ιδιαίτερα εάν το θέμα σου είναι τόσο σκληρό και αλλόκοτο όσο αυτό εδώ. Σκάλες καλύτερη από την πρώτη ταινία (που και πάλι ήταν από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές προσπάθειες της DC), τούτη εδώ η Ομάδα Αυτοκτονίας έχει όλη τη βία, την αλητεία και τον αυτοσαρκασμό που χρειάζεται ώστε και να μην παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά αλλά και να διακρίνεται για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους χαρακτήρες και το θέμα της. Με τη Μάργκο Ρόμπι να δίνει ρέστα ακόμα μια φορά ως Χάρλεϋ Κουίν, τον Ίντρις Έλμπα να πυροδοτεί κάθε ίνα του βρετανικού του φλέγματος, αλλά και τον Τζων Σένα στην πλέον αξιομνημόνευτη εμφάνισή του στο σινεμά, η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες αυτής της αλλοπρόσαλλης ομάδας υπερηρώων εντός ενός εξίσου αλλόκοτα "τζεημσμποντικού" σύμπαντος. Η δράση ξεπερνά τη φαντασία και συναρπάζει, οι φαρμακερές ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη, οι ανατροπές είναι διαρκείς, η Μάργκο Ρόμπι είναι θεά και εν τέλει όλο μαζί, μέσα σε όλη αυτή την παράνοια, σε κάνει να νοιάζεσαι για αυτά τα ρεμάλια που παρελαύνουν με θράσος στην οθόνη. Εξαιρετικές οι μουσικές επιλογές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)