Christmas on Mistletoe Farm (2022)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα στη Φάρμα με τα Γκι

Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία του Netflix σε σκηνοθεσία Ντέμπι Ίζιτ, με τους Σκοτ Γκάρναμ, Σκοτ Πέητζ, Κάθρυν Ντρύσντέηλ.

Ο Ματ Κάννινγκχαμ, πατέρας πέντε μικρών παιδιών, παλεύει μετά τον θάνατο της γυναίκας του να εξισορροπήσει την οικογενειακή με την επαγγελματική του ζωή. Με την παραμονή των Χριστουγέννων να πλησιάζει και εκείνον να πρέπει να συντάξει μια εξαιρετικά σημαντική παρουσίαση για την εταιρεία του, ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν πληροφορείται πως ο αποξενωμένος εδώ και χρόνια πατέρας του πέθανε, αφήνοντάς του τη φάρμα με τα γκι σε ένα χωριό του Όξφορντσάιρ. Πεπεισμένος πως εκεί θα βρει την ηρεμία που χρειάζεται για να ετοιμάσει την παρουσίαση, μετακομίζει -προσωρινά, όπως νομίζει- εκεί όπου οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Παιδικό, αφελές, τρυφερό, αστείο αλλά τραβηγμένο από τα μαλλιά οικογενειακό φιλμάκι, που παντρεύει -όχι απαραίτητα με επιτυχία- όλα τα κλισέ του είδους. Η απόδραση στην εξοχή, η υστερική αφεντικίνα, ο "αστείος" εργάτης, οι καλόκαρδοι χωριανοί, το απαραίτητο (και φουλ αδικαιολόγητα κεραυνοβόλο) ρομάντσο και φυσικά τα ζώα της φάρμας προσπαθούν να στήσουν το πλαίσιο μιας ιστορίας που έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές, προσανατολισμένη ίσως περισσότερο στο παιδικό κοινό. Ακόμα όμως και υπό αυτό το πρίσμα, η ταινία όφειλε να τηρήσει μια κάποια απόσταση από τα χοντροκομμένα αστεία και να εστιάσει περισσότερο στο οικογενειακό πνεύμα των ημερών. Η αποκάλυψη του φινάλε είναι παντελώς αχρείαστη ενώ άγνωστος θα μείνει σε όλους μας ο λόγος που οι χωριανοί του Όξφορντσάιρ χορεύουν αμερικανική κάντρυ στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)