Jeszcze przed swietami (2022)


Ελληνικός τίτλος: Παράδοση μέχρι τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη δραματική κομεντί της Next Film σε σκηνοθεσία Αλεξάντρα Κουλάκοφσκα και Ματσιέι Πρύκοφσκυ, με τους Μόνικα Φράτζυκ, Πιοτρ Πάτσεκ, Φρανσίζεκ Κρούποβιτς.

Ύστερα από σαμποτάζ του προϊσταμένου της στη μεταφορική εταιρεία όπου εργάζεται, η Μαρύσια παραδίδει τα λάθος πακέτα στους λάθος αποδέκτες την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν ένας πελάτης που περιμένει διακαώς το δαχτυλίδι με το οποίο θα κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του εμφανίζεται στην πόρτα της, οι δυο τους θα ξεκινήσουν έναν μαραθώνιο ενάντια στον χρόνο ώστε να εντοπίσουν και πάλι όλες τις παραδόσεις της και να βρεθούν τα σωστά αντικείμενα στη σωστή τους θέση. Αυτό όμως που κανείς τους δεν γνωρίζει είναι πως αυτές ακριβώς οι λάθος παραδόσεις πυροδότησαν σειρά σωστών αποφάσεων και επιλογών.

Είναι τρυφερό και αρκούντως διαφορετικό από τη σωρεία των χριστουγεννιάτικων παραγωγών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις οθόνες μας. Εορταστικό όχι μόνο ως προς το χρόνο δράσης της ιστορίας αλλά και στην ουσία του, το φιλμ από την Πολωνία ασκεί μια γλυκόπικρη γοητεία καθώς μας συστήνει μια χούφτα αξιοπρόσεκτων χαρακτήρων σε ελαφρώς ακραίες καταστάσεις, ακριβώς λόγω των παρεξηγήσεων που προκλήθηκαν από τα λάθος πακέτα που παρελήφθησαν. Οι συμπτώσεις αυτές είναι που φέρνουν το χαμόγελο καθώς και το διακριτικό και ελαφρώς πικρό χιούμορ του σεναρίου. Εκεί που χάνει πόντους είναι στο τέμπο που φαίνεται να μην ακολουθεί όπως θα έπρεπε διαλόγους και σενάριο, με ερμηνείες και σκηνές μακρόσυρτες στα σημεία τους, εκεί ακριβώς όπου μοντάζ και σκηνοθεσία θα έπρεπε να δουλεύουν στην ατάκα. Έχει περίσσευμα ανθρωπιάς όμως και μια ειλικρινή συγκίνηση που θα σας κερδίσουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)