The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)


Ελληνικός τίτλος: Ο Άγιος Βασίλης μου 3

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία φαντασίας της Disney, σε σκηνοθεσία Μάικλ Λέμπεκ, με τους Τιμ Άλλεν, Τζατζ Ράινχολντ, Γουέντυ Κρούσον, Έρικ Λόυντ, Σπένσερ Μπρέσλιν, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Λιλιάνα Μάμυ, Άλαν Άρκιν, Μάρτιν Σορτ, Ανν Μάργκρετ.

Ο καιρός περνά, ο Σκοτ είναι πλέον ένας άρτιος Άγιος Βασίλης, όμως τα προβλήματα δεν παύουν ποτέ. Το ρολόι μπορεί να μετρά αντίστροφα για την παραμονή των Χριστουγέννων και τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αυτή σημαίνει για τον Βόρειο Πόλο, όμως την ίδια στιγμή μετρά και για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας, αφού η κ. Κλάους είναι έτοιμη να φέρει στον κόσμο το παιδί τους. Κουρασμένη καθώς είναι από τη μοναξιά, μακριά από τους δικούς της, ο Σκοτ αποφασίζει να φέρει στον Βόρειο Πόλο τους γονείς της, μαζί με την τέως γυναίκα του, τον άντρα της και την κόρη τους, χωρίς να υπολογίζει στην παρουσία του Τζακ Φροστ, που μολονότι υποδύεται τον μετανοημένο για όλα όσα το Συμβούλιο των Μυθικών Πλασμάτων τον κατηγορεί, κατ' ουσίαν συνωμοτεί με σκοπό να κλέψει για τον ίδιο την κόκκινη στολή.

Πιο αστείο από το δεύτερο μέρος, εξίσου τρυφερό και μαγικό με το πρώτο και όλο μαζί διασκεδαστικό μέσα στη γιορτινή του αφέλεια, το φιλμ συγκεντρώνει ξανά όλη την παρέα, μαζί με τις αφίξεις των πεθερικών του Άι Βασίλη και φυσικά τον Μάρτιν Σορτ, ο οποίος μεταμορφώνεται σε έναν απολαυστικά ύπουλο και αυτάρεσκο Τζακ Φροστ που κάνει τον Βόρειο Πόλο άνω-κάτω. Μάλιστα είναι ακριβώς αυτή η φιγούρα του κακού που ζωντανεύει την ταινία και δίνει την ευκαιρία για χαριτωμένες σκανδαλιές και για αυτό το απρόσμενο και αστείο εναλλακτικό σύμπαν του φινάλε, λες και η Disney βάλθηκε να σπάσει πλάκα με τον εαυτό της και τα θεματικά της πάρκα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)