Nisser (2021)


Ελληνικός τίτλος: Το Νησί των Ξωτικών

Χριστουγεννιάτικη σειρά θρίλερ των Netflix/Miso Films, σε σκηνοθεσία Ρόνι Έζρα, με τους Σόνια Σόφι Ένγκμπεργκ Στην, Μίλο Καμπανάλε, Βιβέβιλ Σόγκααρντ Χολμ, Ανν Ελεονόρα Γιόργκενσεν.

Μια οικογένεια ταξιδεύει για τα Χριστούγεννα σε ένα απομονωμένο νησί της Δανίας, ελπίζοντας να περάσουν τις γιορτές παραδοσιακά, μακριά από τους περισπασμούς της πόλης. Προς έκπληξή τους, οι κάτοικοι του νησιού μολονότι ευγενικοί, τους υποδέχονται με μια δόση καχυποψίας, η οποία πηγάζει από κάποιο μυστικό που επιθυμούν να μείνει καλά κρυμμένο. Όταν όμως η μικρή κόρη της οικογένειας ανακαλύπτει στο δάσος ένα παράξενο πλάσμα, που αποδεικνύεται πως είναι μωρό ξωτικό, τότε ο κίνδυνος τους χτυπά την πόρτα, αφού τα βίαια και απειλητικά πλάσματα που ζουν περιορισμένα στο νησί είναι έτοιμα να δραπετεύσουν. 

Ενδιαφέρουσα σειρά, εμπνευσμένη από το σκανδιναβικό φολκλόρ που θέλει τα ξωτικά ως άγρια θηρία που καθόλου μα καθόλου δεν θυμίζουν τους αξιαγάπητους λιλιπούτειους βοηθούς του Άι Βασίλη. Ατμοσφαιρική φωτογραφία, φροντισμένα οπτικά εφφέ και απειλητική ατμόσφαιρα στήνουν αξιοπρόσεκτα τον καμβά της ιστορίας, φέρνοντας μαζί τους και αυτόν τον σκοτεινό τόνο της κινηματογραφίας της περιοχής. Χωρισμένη σε 6 ημίωρα επεισόδια, η σειρά κλιμακώνεται σταδιακά, έχοντας θέσει εξ αρχής την απειλή, περνώντας σταδιακά από την παιδική αθωότητα στην ενήλικη βία. Αν κάπου στέκει ελαφρώς αμήχανο το "Νησί των Ξωτικών" είναι στη γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος, το οποίο για να μην ξεφύγει σε καταλληλότητα ούτε τρομακτικό όσο θα μπορούσε είναι, αλλά ούτε και "α λα Γκρέμλινς" χαριτωμένο. Οπότε, επιλέγεται μια μέση οδός που προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν τους αφήνει και με μια αίσθηση ανολοκλήρωτου. Το φινάλε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός επόμενου κύκλου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)