Fatman (2020)


Ελληνικός τίτλος: Fatman -Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να πεθάνει

Χριστουγεννιάτικη μαύρη κωμωδία τρόμου σε σκηνοθεσία Έσομ Νελμς & Ίαν Νελμς, με τους Μελ Γκίμπσον, Γουώλτον Γκόγκινς, Μαριάν Ζαν-Μπατίστ, Ρόμπερτ Μπόκστελ, Τσανς Χάστφηλντ.

Ο Άγιος Βασίλης αναγκάζεται λόγω οικονομικών προβλημάτων να δεχθεί υπό πίεση την πρόταση του Υπουργείου Αμύνης, που του ζητά να χρησιμοποιήσει το εργαστήριό του για την κατασκευή εξαρτημάτων ενός νέου πολεμικού τζετ. Εν τω μεταξύ, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που εδώ και χρόνια λαμβάνει μόνο ένα κομμάτι κάρβουνο για δώρο Χριστουγέννων, προσλαμβάνει έναν επαγγελματία εκτελεστή για να σκοτώσει τον Άι Βασίλη.

Μια εντελώς αλλόκοτη προσέγγιση στον μύθο του Άγιου Βασίλη, βίαιη και αιματοβαμμένη όσο δεν φαντάζεστε. Action thriller στα όρια του gore, με ένα αρρωστημένο χιούμορ και τους πλέον αντιπαθείς χαρακτήρες που έχετε συναντήσει, η ταινία παραπαίει και η ίδια μέσα στην τρέλα της, αλλά δεν παύει να προσφέρει μια διαστροφικά αμαρτωλή απόλαυση. Ο Μελ Γκίμπσον επιστρατεύει όλη την παράνοια από προηγούμενους ρόλους του, εκμεταλλευόμενος έστω και από ένστικτο το βάρος της ηλικίας του, αποδίδοντας έναν σιχτιριασμένο Άι Βασίλη, μακριά από κάθε έννοια τρυφερότητας και θαλπωρής που καταλήγει σε αφιονισμένο εκδικητή. Η αλήθεια είναι πως στο σύνολό του o "Fatman" δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να γίνει: σάτιρα; περιπέτεια; θρίλερ; παρωδία; Τελικά είναι τα πάντα και τίποτα αν το καλοσκεφθείς, αλλά κάπου όλο αυτό το συνονθύλευμα ασκεί μια ακραία γοητεία, όχι απαραίτητα για όλους. Ευχαριστήθηκα όσο δεν φαντάζεστε τον Γουώλτον Γκόγκινς στον ρόλο του εκτελεστή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)