Santa Buddies (2009)


Ελληνικός τίτλος: Χριστουγεννιάτικα Φιλαράκια -Ο θρύλος του Άγιου Γαβσίλη

Χριστουγεννιάτικη παιδική βιντεοταινία της Disney σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Βινς, με τους Τζωρτζ Γουέντ, Κρίστοφερ Λόυντ, Ντάννυ Γούντμπερν και τις φωνές των Ζάκαρυ Γκόρντον, Τομ Μπόζλεϋ, Τζος Φλίτερ, Λιλιάνα Μάμυ, Σκάιλερ Γκιζόντο.

Στον Βόρειο Πόλο τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Ο Άγιος Βασίλης και ο πιστός του συνεργάτης, ο Άγιος Γαβσίλης, διαπιστώνουν πως η μαγεία των Χριστουγέννων ελαττώνεται σε επικίνδυνο βαθμό, καθώς ο κόσμος όλο και περισσότερο χάνει το πραγματικό νόημα των γιορτών. Την ίδια στιγμή, ο μικρός Γαβσιλάκης, απογοητευμένος από την τέλεση των καθηκόντων του στο Εργαστήριο, όχι μόνο εύχεται να μην υπήρχαν τα Χριστούγεννα, αλλά δραπετεύει κρυφά στη Γη, αναζητώντας τον τρόπο να γίνει ένα απλό κουτάβι. Παρέα με τα Φιλαράκια, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια ενάντια σε έναν σκληρόκαρδο μπόγια και τον χρόνο που μετρά αντίστροφα έως ότου στερέψει και η τελευταία σταγόνα της χριστουγεννιάτικης μαγείας.

Παιδικής προδιάθεσης γιορτινή ταινία για όλη την οικογένεια, γυρισμένη απ' ευθείας για το βίντεο, με ό,τι αυτό σημαίνει για το επίπεδο της παραγωγής και των εφφέ, με πρωταγωνιστές ένα τσούρμο από αξιαγάπητα κουτάβια και δόσεις από τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς, με τον άκαρδο μπόγια να λέγεται Κρουτζ. Εντάξει, αφελέστατο είναι, και μάλιστα με ένα φινάλε, μετά το φινάλε, που σέρνεται για κανένα δεκάλεπτο μόνο και μόνο για να φτάσει η ταινία κοντά στα 90 λεπτά. Τα πιτσιρίκια προφανώς θα γοητευθούν, με το μοντάζ και τα εφφέ να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ζωντανέψουν τα κουτάβια, μολονότι προσωπικά τα ομιλούντα αληθινά ζωάκια, όσο άρτια τεχνικά κι αν είναι, τα έβρισκα πάντοτε σκιαχτικά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)