The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)


Ελληνικός τίτλος: Οι Φύλακες του Γαλαξία -Εορταστικό Αφιέρωμα

Χριστουγεννιάτικη κόμικ φαντασία της Marvel σε σκηνοθεσία Τζέημς Γκαν, με τους Κρις Πρατ, Ντέηβ Μπαουτίστα, Πομ Κλέμεντιφ, Κέβιν Μπέηκον και τις φωνές των Μπράντλεϋ Κούπερ, Βιν Ντήζελ.

Η Μάντις και ο Ντραξ, έχοντας ακούσει μια δακρύβρεχτη ιστορία για τα παιδικά χρόνια του Κουίλ και για πώς προσπάθησε να γιορτάσει ανεπιτυχώς τα Χριστούγεννα μακριά από τον πλανήτη του, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση. Έτσι, ταξιδεύουν κρυφά στη Γη ώστε να βρουν και να προσφέρουν ως χριστουγεννιάτικο δώρο στον Κουίλ αυτό που αγαπά και θαυμάζει όσο οτιδήποτε άλλο: τον Κέβιν Μπέηκον.

Μικρού μήκους ταινία με την οποία η Marvel συνεχίζει αυτό που φαίνεται να ξεκίνησε ως νέα παράδοση special presentations με τον "Λυκάνθρωπο" ο οποίος κυκλοφόρησε στο Disney+ λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Εδώ, οι αθεόφοβοι οι άνθρωποι συγκεντρώνουν σχεδόν όλο το βασικό καστ από τη σειρά ταινιών με τους "Φύλακες του Γαλαξία" και γυρίζουν μια μίνι χριστουγεννιάτικη ιστορία που δεν προδίδει το κλίμα ούτε των γιορτών ούτε των ηρώων της. Θεότρελη (μολονότι έπαιρνε κι άλλη τρέλα), εντυπωσιακή σε μεγέθη παραγωγής και ταυτόχρονα ανθρώπινα τρυφερή, η ταινία παίζει με τα στερεότυπα των γιορτών αλλά και του Κέβιν Μπέηκον, ο οποίος υποδύεται απολαυστικά τον εαυτό του, με καλή αίσθηση του χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Εξ ίσου απολαυστικό είναι το παρεξηγημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που ακούγεται στην αρχή, όπως και η ευρύτερη ρετρό αίσθηση που προκύπτει εκ του αποτελέσματος και η οποία αποτίει έναν δικό της φόρο τιμής στα χριστουγεννιάτικα αφιερώματα που κάποτε αποτελούσαν παράδοση για την αμερικανική τηλεόραση. Είναι ανάλαφρο, δεν παίρνει επ ουδενί τον εαυτό του στα σοβαρά (ούτε από εμάς το ζητάει άλλωστε), είναι λαμπερό κατά έναν παράδοξο τρόπο και στο τέλος σού ζεσταίνει την καρδούλα. Αν μη τι άλλο αποδεικνύει το τεράστιο εύρος δημιουργικών ιδεών και τρόπων διαχείρισης του περιουσιολογίου της Marvel, ειδικότερα με τα νέα μέσα διανομής που έχει στη διάθεσή της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)