A Dickens of a Holiday! (2021)


Ελληνικός τίτλος: Μια αγάπη για τον Σκρουτζ

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Πωλ Ζίλερ, με τους Μπρουκ Ντ'Ορσαί, Κρίστοφερ Πόλαχα, Τσαντ Γουίλετ, Νέηθαν Λυν.

Μια σκηνοθέτις που δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στην απόπειρά της να κατακτήσει το Μπρόντγουέυ, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Ντίκενς, όπου αναλαμβάνει το ανέβασμα της εορταστικής παραγωγής του κοινοτικού θεάτρου. Καθώς το φεστιβάλ Ντίκενς αποτελεί σήμα-κατατεθέν της μικρής πόλης κάθε χρόνο, η Κάσσι νιώθει το βάρος της ευθύνης στους ώμους της καθώς προσπαθεί να δώσει μια νέα πνοή στη "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία". Τα πράγματα πάντως δείχνουν να πηγαίνουν καλά, έως ότου ο ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τον Σκρουτζ χάνει τη φωνή του από κρυολόγημα. Πανικόβλητοι όλοι, οι συντελεστές της ομάδας, ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι, με την καταστροφή του φεστιβάλ να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, σκέφτονται να προτείνουν στον διάσημο σούπερ σταρ του κινηματογράφου και γέννημα-θρέμμα του Ντίκενς, τον Τζέηκ Ντόρσεϋ να έρθει και να παίξει εκείνος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο.

Ο Κάρολος Ντίκενς στοιχειώνει τις χριστουγεννιάτικες ταινίες έστω και εκ παραδρομής, οπότε έχουμε για ακόμη μία φορά μια ιστορία που εκτυλίσσεται γύρω από το ανέβασμα μιας θεατρικής διασκευής της κλασικής νουβέλας, γύρω από την οποία στήνεται και το απαραίτητο αισθηματικό (στην περίπτωσή μας και οικογενειακό) μοτίβο. Το σενάριο τούτης εδώ της ταινίας πατάει προς τιμήν του περισσότερο στα πόδια του από άλλα αντίστοιχα, ναι μεν με χιούμορ αλλά χωρίς άχρηστες χαριτωμενιές, έχοντας ως ατού τον πρωταγωνιστή Κρίστοφερ Πόλαχα, ο οποίος μπορεί να έχτισε καριέρα σε τέτοιου είδους παραγωγές, έκτοτε όμως και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα έχει κάνει και καλός ηθοποιός είναι. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)