Lyle, Lyle, Crocodile (2022)


Ελληνικός τίτλος: Ο φίλος μου ο Κροκόδειλος

Οικογενειακή ταινία φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον και Γουίλ Σπεκ, με τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Γουίνσλοου Φέγκλεϋ, Κόνστανς Γου, Σκουτ ΜακΝαίρυ, Μπρετ Γκέλμαν και τη φωνή του Σων Μέντεζ.

O κύριος και η κυρία Πριμ μαζί με τον γιο τους τον Τζος μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας μια νέα ζωή. Ο μικρός δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτές τις αλλαγές, ειδικότερα επειδή δυσκολεύεται να κάνει νέους φίλους στο σχολείο. Η παρουσία του γρουσούζη γείτονα στο ημιυπόγειο δεν διευκολύνει το καλωσόρισμα της πόλης, έως ότου ο Τζος, ακολουθώντας κάποιους ήχους στη σοφίτα, ανακαλύπτει ένα κρυφό ένοικο του διαμερίσματος. Πρόκειται για τον Λάυλ, έναν αξιαγάπητο και καλοκάγαθο κροκόδειλο, τον οποίο εγκατέλειψε εκεί ο πρώην ιδιοκτήτης του, ο ταχυδακτυλουργός Χέκτορ Π. Βαλέντι. Τώρα ο Τζος, παρέα με τον καινούργιο του φίλο και τον γάτο του γρουσούζη γείτονα, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και ίσως οι μόνοι που γνωρίζουν το μυστικό του Λάυλ: πως τραγουδάει υπέροχα. Μόνο που κάποια στιγμή, ο Βαλέντι επιστρέφει γεμάτος σχέδια για το επαγγελματικό μέλλον του κροκόδειλου.

Ο ήρωας της σειράς βιβλίων του Μπέρναρντ Γουάμπερ μεταφέρεται στο σινεμά συνδυάζοντας animation και ηθοποιούς σε μια χαριτωμένη, παιδικού κυρίως προσανατολισμού, ταινία γεμάτη χαριτωμένα αστεία και αξιαγάπητους χαρακτήρες. Η φιγούρα του Λάυλ είναι σκέτη γλύκα με ιδιαίτερα προσεγμένη την αίσθηση του σκίτσου στο ρεαλιστικό περιβάλλον, χωρίς όμως να χάνει την καρτουνίστικη ιδιοσυγκρασία της. Εξίσου αξιαγάπητος είναι και ο νεαρός Γουίνσλοου Φέγκλεϋ που υποδύεται τον γιο της οικογένειας, ενώ ο Χαβιέ Μπαρδέμ είναι σκέτος σίφουνας στον ρόλο του τυχοδιώκτη αρτίστα. Παρ' όλα τα συμπαθή συστατικά της πάντως, διακρίνεις κάποιες ανισότητες στην ταινία, η οποία δεν καταφέρνει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητές της. Κατ' εμέ, δεδομένου του τραγουδιστικού ταλέντου του Λάυλ θα έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δύο μουσικά νούμερα, ενώ εξίσου ανεκμετάλλευτος μένει αυτός ο μουρτζούφλης γάτος του γρουσούζη γείτονα, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα ως προς το ενήλικο ύφος του φιλμ. Όλα τα στοιχεία είναι εδώ, όπως και οι άριστες προθέσεις, απλά έχεις την αίσθηση πως λείπει το μαγικό χέρι του σκηνοθέτη, αυτό το κάτι ακόμα που θα απογείωνε τον Λάυλ σε κάτι μοναδικό. Διασκεδάζεις πάντως, σε όποιο ηλικιακό target group κι αν ανήκεις.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)