Um Natal Cheio de Graça (2022)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα Όλο Χάρη

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του Netflix σε σκηνοθεσία Πέδρο Αντόνιο Παές, με τους Γκάι, Εϊτόρ Μαρτίνεζ, Σέρτζιο Μαλέιρος, Βέρα Φίσερ, Φλάβια Ράις, Βαλέρια Βιτοριάνο, Γκαμπριέλ Λουσάρ.

Όταν ο Καρλίνιο πιάνει στα πράσα την κοπέλα του με μια γυναίκα στην μπανιέρα, η ζωή του ξαφνικά γκρεμίζεται. Όχι μόνο χάνει τον έρωτα της ζωής του, αλλά θα πρέπει να εξηγήσει και στην πιεστική από κάθε άποψη οικογένειά του τον λόγο που θα περάσει μόνος τα Χριστούγεννα μαζί τους, στο σπίτι της γιαγιάς. Και ξαφνικά, λες και ο ουρανός τού κάνει τη χάρη, πέφτει επάνω στη Χάρη, μια ατίθαση και σαρωτική γυναίκα που βρέθηκε χωρίς χαρτιά και χωρίς λεφτά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού περιμένοντας την πτήση της για Άσπεν, κάποιος τής έκλεψε την τσάντα. Απελπισμένοι και οι δύο παραμονές Χριστουγέννων, αποφασίζουν να ενώσουν τις τύχες τους και να τη συστήσει στην οικογένειά του ως τη νέα του κοπέλα. Έτσι, εκείνος θα γλιτώσει την ντροπή του χωρισμού του και εκείνη θα περάσει κάπου τις γιορτές, αντί να κυκλοφορεί άστεγη στην πόλη.

Με καταγωγή από τη Βραζιλία μάς έρχεται τούτη εδώ η χριστουγεννιάτικη αισθηματική κωμωδία, η οποία παρά την καλή της ιδέα καταναλώνεται σε χοντροκομμένα αστεία για να βγάλει ντε και καλά το γέλιο. Η σύμβαση της ασυμβίβαστης και φωνακλούς κοπέλας εν μέσω ενός στεγνού, αριστοκρατικού περιβάλλοντος θα ήταν αρκετή για το έτσι κι αλλιώς συγκρουσιακό χιούμορ, όμως το σενάριο επιλέγει να φτάσει άνευ λόγου στα όρια του slapstick. Κι είναι κρίμα, γιατί όσο η ταινία οδεύει προς το τέλος και όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια για τη Χάρη, τότε οι χοντράδες δίνουν τη θέση τους σε μια καλοδεχούμενη συγκίνηση και σε ένα πιο μαζεμένο χιούμορ που θα έφταναν και θα περίσσευαν εξ αρχής, χωρίς καμία ανάγκη για τις όποιες υπερβολές είχαν προηγηθεί. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)