Serendipity (2001)


Ελληνικός τίτλος: Έρωτας μετ' εμποδίων

Αισθηματική κομεντί της Miramax σε σκηνοθεσία Πήτερ Τσέλσομ, με τους Τζων Κιούζακ, Κέητ Μπέκινζέιλ, Τζέρεμυ Πίβεν, Μπρίτζετ Μόυναχαν, Γιουτζήν Λέβυ, Τζων Κόρμπετ.

Παραμονές Χριστουγέννων ο Τζόναθαν και η Σάρα συναντιούνται τυχαία σε ένα πολυκατάστημα, αγοράζοντας γάντια. Το ένα φέρνει το άλλο και οι δυο άγνωστοι περνούν μαζί λίγες ώρες που όμως θα σημαδέψουν τη ζωή τους. Απόλυτα πεπεισμένη πως τα τυχαία γεγονότα του πεπρωμένου είναι που καθορίζουν την ύπαρξή μας, η Σάρα ανταποκρίνεται στον ξαφνικό έρωτα του Τζόναθαν με έναν όρο: εάν η μοίρα αποφασίσει να ξαναβρεθούν τότε θα μείνει δίπλα του για πάντα. Αλλά μέχρι τότε, οι δρόμοι τους θα πρέπει να χωρίσουν.

Είναι από τις ταινίες που η "σοβαρή" κριτική σιχαίνεται, το κοινό λατρεύει αλλά που δυστυχώς έχουν εξαφανισθεί τα τελευταία χρόνια από τους κινηματογράφους. Η επιτομή της ρομαντικής κομεντί, ο "Έρωτας μετ' εμποδίων" παραδίδεται άνευ όρων στις συμβάσεις και τις υπερβολές του είδους, αγκαλιάζοντας το παραμύθι και μετατρέποντάς το σε γοητευτική φαντασίωση. Αξιαγάπητο το πρωταγωνιστικό δίδυμο με τον χειμαρρώδη και εφηβικά αθώο Τζων Κιούζακ να ερωτεύεται κεραυνοβόλα την λεπτεπίλεπτα όμορφη και κάπως πιο βρετανικά ψύχραιμη Κέητ Μπέκινζέιλ, πλαισιωμένο από έναν μικρόκοσμο β' ρόλων που λειτουργεί ως μπαχάρι στη συνταγή της επιτυχίας. Πάνω απ' όλα όμως, η ταινία σε κάνει να νοιάζεσαι εξ αρχής για αυτούς τους δύο γλυκύτατους ανθρώπους και να αποζητάς την ευτυχία τους από την πρώτη κιόλας στιγμή, ακόμα κι αν τελείωνε στα 15 λεπτά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)