A Christmas in Tennessee (2018)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των A+E/Lifetime, σε σκηνοθεσία Γκάρυ Γέητς, με τους Ρέητσελ Μπόστον, Άντριου Γ. Γουώκερ, Πατρίσια Ρίτσαρντσον, Κέητ Μόγερ.

Η Άλισον και η κόρη της ζουν ευτυχισμένες στη μικρή πόλη του Γουάιτ Πάινς, κάνοντας τους πάντες ευτυχισμένους με τα υπέροχα μπισκότα και τα άλλα γλυκίσματα του οικογενειακού τους φούρνου. Οι δουλειές, όμως, δεν πάνε καλά και τα χρέη συσσωρεύονται. Έτσι, η μικρή Ολίβια ζητά από τον Άι Βασίλη να φέρει περισσότερους πελάτες στον φούρνο ώστε η μητέρα της να μην ανησυχεί πια για τα λεφτά. Οι μέρες κυλούν ήσυχα προς τις γιορτές, όταν στη μικρή αυτή πόλη καταφθάνουν δύο νέοι επισκέπτες. Από τη μια, μια συμπαθέστατη κυρία που δοκιμάζει τα μπισκότα της Άλισον ώστε να δώσει μια μεγάλη παραγγελία για τα Χριστούγεννα και από την άλλη, ένας γοητευτικός άντρας, απεσταλμένος μιας μεγάλης κτηματομεσιτικής εταιρείας που θέλει να αγοράσει την πόλη και να τη μετατρέψει σε χιονοδρομικό θέρετρο.

Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες είναι τούτη εδώ, καθώς συνδυάζει αρμονικά την αισθηματική ιστορία και τη μαγεία των Χριστουγέννων, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τόσο τις υπερβολές όσο και τις χαρακτηριστικές ευκολίες. Έχει μια καλογραμμένη ιστορία κατ'αρχήν, που όχι μόνο βγάζει νόημα αλλά και που μπορεί να στηρίξει επαρκώς το απαραίτητο love story αλλά και να δώσει τον γιορτινό τόνο ουσιαστικά και λειτουργικά στην ιστορία και όχι απλά και μόνο στολίζοντας μέχρι και τις μπετούγιες στο σκηνικό. Ταυτόχρονα, οι ερμηνείες είναι μια σκάλα παραπάνω από όσο έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχες παραγωγές, καθώς το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι ταιριαστό και λαμπερό, και η πιτσιρίκα που παίζει τον ρόλο της μικρής Ολίβια είναι πραγματικά αξιαγάπητη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)