The Holiday Calendar (2018)


Ελληνικός τίτλος: Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America, σε σκηνοθεσία Μπράντλεϋ Γουώλς, με τους Κατ Γκράχαμ, Κουίνσυ Μπράουν, Ήθαν Πεκ, Ρον Σέφας Τζόουνς, Αλί Χασάν, Ροντρίγκο Φερνάντεζ-Στολ.

H Άμπυ, μια φιλόδοξη φωτογράφος που ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της στούντιο, δέχεται ένα ξεχωριστό δώρο από τον παππού της: ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίκα, φτιαγμένο από ξύλο, που είχε αγοράσει η γιαγιά της πολλά χρόνια πριν. Μόνο που το ημερολόγιο μοιάζει να έχει τη δική του μαγεία, καθώς ανοίγει την πόρτα της κάθε μέρας από μόνο του, αποκαλύπτοντας και από ένα μικρό παιχνίδι που φαίνεται όμως να καθορίζει και τη ζωή της Άμπυ. 

Να και μια χριστουγεννιάτικη ταινία που δεν χρησιμοποιεί τις γιορτές ως περιτύλιγμα του love story, αλλά καταπιάνεται με κάτι που έχει αμιγώς σχέση με τις ημέρες αυτές παρέα παρέα με μια δόση μαγείας. Κρίμα όμως που το σενάριο είναι ισχνό και δεν μπορεί να αξιοποιήσει την κεντρική του ιδέα όπως θα έπρεπε, την ίδια στιγμή που η σκηνοθεσία αφήνει τους πρωταγωνιστές εκτεθειμένους σε αμήχανες ερμηνείες. Μολαταύτα, επειδή ακριβώς η ιδέα έχει ενδιαφέρον, το σύνολο σώζεται από όλη αυτή τη "ζεστασιά" της χιονισμένης ατμόσφαιρας και την τρυφερότητα των συναισθημάτων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)