The Princess switch (2018)


Ελληνικός τίτλος: Διπλή Πριγκίπισσα

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America, σε σκηνοθεσία Μάικ Ρολ, με τους Βανέσα Χάτζενς, Σαμ Παλλάντιο, Νικ Σάγκαρ, Σουάν Μπράουν, Σάρα Στιούαρτ.

H Στέησυ, μια νεαρή ζαχαροπλάστις από το Σικάγο προσκαλείται να συμμετάσχει στον διακεκριμένο, διεθνή διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει το βασίλειο της Μπελγκράβια. Παρ' ό,τι διστακτική στην αρχή, τελικά δέχεται να πάρει μέρος και ταξιδεύει στη μικρή αυτή χώρα συντροφιά με τον καλύτερο της φίλο και συνεργάτη της, τον Κέβιν, και την κόρη του την οποία έχει βαφτίσει. Η Μπελγκράβια ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, του διαγωνισμού αλλά και των βασιλικών γάμων, αφού ο πρίγκιπας Έντουαρντ ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Λαίδη Μάργκαρετ, ενώνοντας όχι μόνο τις ζωές τους αλλά και τα βασίλειά τους. Σε μια από τις περιπλανήσεις της στην πόλη, η Στέησυ πέφτει επάνω στην αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα για να διαπιστώσει πως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Πιο ενθουσιασμένη φαίνεται να είναι η Μάργκαρετ που δράττεται της ευκαιρίας και ζητά από τη Στέησυ να αλλάξουν θέσεις για δύο μέρες ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει αμέριμνη μέσα στο πλήθος και να ζήσει τη νέα της χώρα από κοντά, Η Στέησυ δέχεται και έτσι ξεκινά το παραμύθι.

Διπλό το χτύπημα σε αυτήν την τηλεταινία αφού δεν έχουμε μόνο πρίγκιπες μα και πριγκίπισσες που αποζητούν τον πραγματικό έρωτα και την ελευθερία των επιλογών τους. Όλα είναι προδιαγεγραμμένα από την αρχή, μα και καλογυρισμένα, καθώς οι συμβάσεις εξυπηρετούν τις ανάγκες της ιστορίας και του είδους της ταινίας, χωρίς ακραίες υπερβολές και χοντροκομμένα αστεία. Η Ρουμανία, μετά τον "Πρίγκιπα των Χριστουγέννων", όπου υποδύθηκε με επιτυχία το βασίλειο της Αλντόβια, εδώ ερμηνεύει εξίσου επιτυχημένα το βασίλειο της Μπελγκράβια. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)