Frozen II (2019) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ

Κινούμενα σχέδια της Disney, σε σκηνοθεσία Κρις Μπακ και Τζέννιφερ Λη, με τις φωνές των Ιντίνα Μενζέλ, Κρίστεν Μπελ, Τζος Γκαντ, Τζόναθαν Γκροφ, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Έβαν Ρέητσελ Γουντ, Άλφρεντ Μολίνα.

Τρία χρόνια μετά τη στέψη της με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ταινία, η Έλσα προβληματίζεται από μια παράξενη φωνή που ακούει μόνο αυτή. Μολονότι τα πάντα στο βασίλειο δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους, εκείνη είναι πεπεισμένη πως ένα μυστικό από το παρελθόν απειλεί τη γαλήνη και την ίδια την Αρεντέλα. Όταν ξαφνικά οι φλόγες σβήνουν και η γη αρχίζει να κινείται, η Έλσα μαζί με την Άννα, τον Κριστόφ και φυσικά τον Όλαφ ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς τον Βορρά, που θα τους αποκαλύψει και το μυστήριο πίσω από τις δυνάμεις της.

Είναι επικίνδυνα τα sequel σε ορισμένες ταινίες, καθώς μπορούν να αποδυναμώσουν την ιστορία και να συμπαρασύρουν σε μια χρυσή μετριότητα και το πρώτο -στην περίπτωσή μας εξαιρετικό- φιλμ. Αρχικά φαίνεται πως η Disney δεν είχε προγραμματίσει συνέχεια για το "Ψυχρά κι Ανάποδα", πιθανώς για τους λόγου αυτούς αφού μόνο σε straight to video κυκλοφορίες είχε "πειράξει" τα άλλα της κλασσικά. Βρέθηκε, όμως, η συν-σκηνοθέτις Τζέννιφερ Λη που είχε αυτήν την υπέροχη ιστορία να αφηγηθεί και έτσι το νερό κύλησε στο αυλάκι. Γιατί είναι πολύ όμορφη η ιστορία του δεύτερου "Frozen", καθώς όχι μόνο εξελίσσει ουσιαστικά τους χαρακτήρες, μα βουτάει και στα βαθιά της ψυχής τους και του παρελθόντος τους. Αναγνωρίζεις μια σκοτεινιά στην ιστορία κι αυτό θέλει μεγάλα κότσια όταν η ταινία είναι της Disney κι όταν το κοινό σου είναι μικρά παιδιά. Οι ισορροπίες, πάντως, τηρούνται άριστα. το χιούμορ είναι μετρημένο και σε σωστές δόσεις, η εικόνα μαγευτική (ξεχνάς πως βλέπεις ψηφιακά σκίτσα, πραγματικά) και τα μουσικά νούμερα μεγαλειώδη. Οικολογικές ανησυχίες, μυστικισμός, έθνικ κουλτούρα και παραμύθια με πριγκίπισσες όλα μπερδεύονται γλυκά σε ένα λαμπερό υπερθέαμα που μαγεύει μικρούς και μεγάλους, απευθυνόμενο με διαφορετικό τρόπο και μέσο στο κάθε ηλικιακό target group. To "Into the unknown" (Ιντίνα Μενζέλ) όπως και το "Lost in the woods" (Τζόναθαν Γκροφ) είναι εξαίρετες ερμηνείες, φτιαγμένες όχι απλά για μια ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά για μεγάλες θεατρικές σκηνές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)