Deck the Halls (2006)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα στην πρίζα

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία της Fox σε σκηνοθεσία Τζων Γουάιτσελ, με τους Μάθιου Μπρόντερικ, Ντάννυ ΝτεΒίτο, Κρίστιν Ντέηβις, Κρίστιν Τσένογουεθ.

Ο Στηβ Φιντς, οφθαλμίατρος στη μικρή του πόλη, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με όλες τις οικογενειακές παραδόσεις που ο ίδιος έχει θέσει. Η οικογενειακή φωτογραφία, η επιλογή και το στόλισμα του ιδανικού δέντρου, ο γιορτινός μα διακριτικός φωτισμός του σπιτιού του και παράλληλα η επιμέλεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής της τοπικής κοινότητας. Ο Στηβ Φίντς έχει τα πάντα ταχτοποιημένα στο μυαλό του έως ότου καταφθάνει απέναντί του ο Μπάντυ Χωλλ. Τυχοδιώκτης, ονειροπόλος, απρόβλεπτος, δεν έχει κατορθώσει να στεριώσει πουθενά την οικογένειά του, αλλάζοντας διαρκώς σπίτια και δουλειές. Η γυναίκα του και οι δύο κόρες του έχουν μάλλον κουραστεί από την ακαταστασία στη ζωή τους, την ίδια στιγμή που η γυναίκα και τα δυο παιδιά του Στηβ έχουν κουραστεί από τις προβλέψιμες αποφάσεις του. Όταν οι δυο οικογένειες έρχονται σε επαφή κάτι μαγικό συμβαίνει: παιδιά και γυναίκες βρίσκουν την ιδανική συντροφιά που τους αλληλοσυμπληρώνει, ενώ Μπάντυ και Στηβ μισιούνται κεραυνοβόλα. Και είναι το μίσος αυτό που θα εξελιχθεί σε πόλεμο όταν ο Μπάντυ αποφασίσει να φωτίσει το σπίτι του τόσο έντονα ώστε να φαίνεται από το διάστημα.

Στους δυο πρωταγωνιστές στήθηκε το όλο εγχείρημα και αυτοί είναι που σώζουν το προβλέψιμο και επαναλαμβανόμενο από ένα σημείο και μετά σενάριο της ταινίας. Ο Μάθιου Μπρόντερικ με ένα έμφυτο κωμικό ταλέντο και τέμπο ερμηνεύει πραγματικά πολύ αστεία αλλά και απόλυτα συγκρατημένα τον πανικόβλητο οφθαλμίατρο που βλέπει ξαφνικά τη ζωή του να αναστατώνεται επικίνδυνα από την έλευση του αγροίκου Ντάννυ ΝτεΒίτο που βρίσκεται στο ερμηνευτικό άλλο άκρο, καθώς κάθε του κίνηση και έκφραση "φωνάζουν". Σε αυτήν την κόντρα ύφους και χαρακτήρων πατάει άλλωστε όλο το φιλμ, γιατί από εκεί και μετά οι υπόλοιποι ρόλοι είναι εντελώς βοηθητικοί ενώ το εύρημα με τον στολισμό-υπερπαραγωγή έχει ήδη εξαντληθεί. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, αλλά και πάλι έχει στις στιγμές του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)