It's Christmas, Eve (2018)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Sony για το Hallmark, σε σκηνοθεσία Τίμπορ Τακάκς, με τους ΛηΑνν Ράιμς, Τάυλερ Χάυνς, Γκουίνυθ Γουώλς, Λώρι Μέρντοχ.

Η Ηβ επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Χριστούγεννα, όχι όμως απλά για να περάσει οικογενειακά τις γιορτές. Ο λόγος είναι επαγγελματικός και όχι ιδιαίτερα ευχάριστος. Ως σχολική επιθεωρήτρια καλείται από τη διεύθυνση εκπαίδευσης για να επεξεργαστεί τους προϋπολογισμούς σχολείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνήθως, η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μόνο μία: περικοπές, πρωτίστως σε προγράμματα μουσικής και τεχνών. Μόνο που όταν γνωρίζει τον γοητευτικό καθηγητή μουσικής, τον Λίαμ, η Ηβ προσπαθεί να ξαναβρεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της και να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του σχολείου με διαφορετικό τρόπο.

Ακόμα μία περίπτωση όπου η ιστορία της χριστουγεννιάτικης τηλεταινίας άπτεται μιας οικονομικής πραγματικότητας αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο έναν ρεαλισμό και μεγαλύτερη σχέση με την τρέχουσα κατάσταση. Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν η ταινία κερδίζει πόντους. Εκεί που τους χάνει δυστυχώς είναι στην έλλειψη της στοιχειώδους σύγκρουσης που θα έκανε την ίντριγκα πιο ενδιαφέρουσα. Εδώ παρακολουθούμε μια ολόκληρη κοινότητα να εργάζεται με αφοσίωση ώστε να αποφύγει τις περικοπές στο σχολείο της, οπότε με δεδομένο το αναπόφευκτο happy end, από ένα σημείο και μετά η ταινία επαναλαμβάνεται. Προς τιμήν της τουλάχιστον δεν χαραμίζει το θέμα της σε υπερβολές. Συνεπείς οι δύο πρωταγωνιστές.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)