The son of Bigfoot (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο γιος του Μεγαλοπατούσα

Περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Ζερεμί Ντεγκρυσόν και Μπεν Στάσσεν, με τος φωνές των Πάππυ Φώκνερ, Κρίστοφερ Λ. Πάρσον, Τέρενς Στόουν, Μαριέβ Χέρινγκτον, Σάυλο Σάμμερ.

Ο Άνταμ περνά μάλλον δύσκολα τα χρόνια της εφηβείας, πιστεύοντας πως δεν ανήκει πουθενά. Από τη μια οι νταήδες της γειτονιάς, από την άλλη οι συμμαθητές του, όλοι φροντίζουν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη, εκτός από την Εύα την οποία και αγαπά. Όλα, όμως, αλλάζουν όταν ο Άνταμ ανακαλύπτει τυχαία πως ο πατέρας του είναι ζωντανός και αποφασίζει να ξεκινήσει μόνος του ένα τολμηρό και επικίνδυνο ταξίδι για να τον εντοπίσει. Αυτό που τον συγκλονίζει συθέμελα είναι η αποκάλυψη πως πατέρας του είναι ο θρυλικός Μεγαλοπατούσας, ένα πλάσμα που όλοι θεωρούν τρομακτικό αλλά και αποκύημα της φαντασίας. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας του εξαφανίστηκε επίτηδες ώστε να μην τον εντοπίσει η εταιρεία HairCo. που φτιάχνει περούκες και ήθελε να κάνει πειράματα ώστε να του αποσπάσει το μοναδικό DNA του. Όσο πατέρας και γιος προσπαθούν να χτίσουν γέφυρες εμπιστοσύνης μεταξύ τους ύστερα από τόσα χρόνια, ο Άνταμ ανακαλύπτει πως έχει κι ο ίδιος υπερδυνάμεις, ενώ η HairCo. που τον παρακολουθεί κρυφά, βρίσκεται ήδη στο κατόπι τους.

Ένα πρωτότυπο και καλογραμμένο σενάριο που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι δίνει πνοή και κέφι σε αυτή τη φροντισμένη συμπαραγωγή Βελγίου-Γαλλίας-ΗΠΑ, που συνδυάζει ιδανικά το χιούμορ με την περιπέτεια την ίδια στιγμή που περνά έντεχνα και τη μηνυματάκια της περί οικολογίας, υπερεκμετάλλευσης και πολυεθνικών που δεν χαμπαριάζουν σε τίποτα μπροστά στο χρήμα. Όμορφο το CGI animation, φωτεινά τα χρώματα και τα τοπία, καλοσχεδιασμένοι οι χαρακτήρες και το κυριότερο σωστοί οι ρυθμοί σκηνοθεσίας-μοντάζ, ώστε η ταινία να έχει ενδιαφέρον όχι αποκλειστικά και μόνο για τους μικρούς σε ηλικία θεατές, αλλά και στους μεγαλύτερους που θα περάσουν εξίσου όμορφα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)