Living with yourself (2019)


Ελληνικός τίτλος: Η ζωή με τον εαυτό μου

Κωμική δραματική σειρά φαντασίας του Netflix, δημιουργία του Τίμοθυ Γκρήνμπεργκ, με τον Πωλ Ραντ και τους Έηλινγκ Μπη, Ντέσμιν Μπόρτζες.

Ο Μάιλς Έλιοτ, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας και παντρεμένος με τη γυναίκα που ερωτεύθηκε, νιώθει καταβεβλημένος και απογοητευμένος από τα πάντα. Αυτή η καταθλιπτική του συμπεριφορά έχει αντίκτυπο τόσο στην επαγγελματική του ζωή όσο και στη σχέση του με τη γυναίκα του. Όπως φαίνεται μάλιστα ούτε ο ίδιος δεν αντέχει πλέον το εαυτό του. Επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, ακολουθεί τη συμβουλή ενός συναδέλφου του και πηγαίνει στο κέντρο ευημερίας που είχε επισκεφθεί κι εκείνος και πλέον ένιωθε άλλος άνθρωπος. Κυριολεκτικά, άλλος άνθρωπος όμως, αφού ο Μάιλς (όπως και ο συνάδελφός του) δεν γνωρίζει πως στην ουσία πρόκειται για κέντρο κλωνοποίησης. Πας, αντιγράφουν το DNA σου, φτιάχνουν ένα τέλειο σε όλα αντίγραφό σου κι εσένα σε θάβουν στο δάσος. Έλα όμως που στην περίπτωσή μας ο πρωτότυπος Μάιλς δεν πεθαίνει τελικά. 

Πρόκειται στα σίγουρα για μια εξαιρετική ιδέα, η οποία στην υλοποίησή της έχει και το μεγάλο ατού του Πωλ Ραντ που υποδύεται εξαιρετικά και τους δύο του εαυτούς, με μέτρο και μικρές διακριτές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο εκδοχών του. Προσθέστε και τα άψογα οπτικά εφφέ και πραγματικά είναι σαν να βλέπετε δύο διαφορετικούς Πωλ Ραντ στην οθόνη. Το θέμα, όμως, είναι τι την κάνεις την αρχική σου ιδέα και τον Πωλ Ραντ μετά το πρώτο -όντως πολλά υποσχόμενο-  επεισόδιο. Όπως αποδείχτηκε, δυστυχώς, τελικά δεν τους κάνεις τίποτα το εξαιρετικό, γιατί το σενάριο που έχεις στα χέρια σου είναι το ίδιο διχασμένο με τον κλωνοποιημένο πρωταγωνιστή σου. Ούτε ευκολάκι sitcom θες να κάνεις με πόρτες να ανοίγουν και πόρτες να κλείνουν ώστε οι δύο Μάιλς να διαφυλάξουν το μυστικό τους, αλλά ούτε στα πιο βαθιά τολμάς να βαδίσεις και να στηρίξεις στο έπακρο το υπαρξιακό δράμα που κατ΄ουσίαν έχεις στο μυαλό σου. Οπότε τι κάνεις; Αφήνεσαι στη διαμάχη των "δύο" ουσιαστικά και μόνο ως προς τη σύζυγό "τους" και αφήνεις χαμένες όλες τις εξαιρετικές ευκαιρίες που η αρχική σου ιδέα μπορούσε να προσφέρει. Φροντισμένο είναι το τελικό αποτέλεσμα και αξιοπρεπές, δεν λέω, μα κάτι η ημίωρη διάρκεια του κάθε επεισοδίου, κάτι τα μόλις 8 επεισόδια, δεν αφήνουν να ειπωθεί τίποτα σημαντικό. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)