A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)


Ελληνικός τίτλος: Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων -Ο Βασιλικός Γάμος

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America, σε σκηνοθεσία Τζων Σουλτζ, με τους Ρόουζ ΜακΆιβερ, Μπεν Λαμπ, Άλις Κριγκ, Χόνορ Νήφσυ, Τέο Ντεβάνυ.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και η Αλντόβια θα έπρεπε να ζει στους ρυθμούς των βασιλικών γάμων. Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του βασιλιά (πλέον) Ρίτσαρντ για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο κόσμος χάνει τη δουλειά του ενώ το Στέμμα φαίνεται να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους του. Την ίδια στιγμή, η όπου-νά'ναι-βασίλισσα Άμπερ προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς δεν πάει καλά με το σχέδιο "Νέα Αλντόβια" του αγαπημένου της που μολονότι θα έπρεπε να φέρνει χρήμα στα δημόσια ταμεία τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το δημοσιογραφικό της δαιμόνιο παίρνει μπρος αλλά έχει απέναντί της το αυστηρό πρωτόκολλο που ουσιαστικά θέλει τη μέλλουσα γυναίκα του βασιλιά να ασχολείται μόνο με τις πρόβες νυφικού και να γνέφει χαμογελώντας στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Λιγότερο αισθηματική και περισσότερο πολιτική δείχνει να είναι η συνέχεια της επιτυχημένης παραγωγής του Netflix, που αυτή τη φορά ασχολείται με τα ευτράπελα των προετοιμασιών του γάμου αλλά πρωτίστως με το μέλλον του ίδιου του βασιλείου που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Όμως το γλυκό σε αυτό εδώ το sequel δεν φαίνεται να δένει, αφού -κακά τα ψέματα- το love story ήταν που πρωτοστατούσε στην αρχική ταινία και οι όποιες δυσκολίες ενδεχομένως θα κρατούσαν τους δύο ερωτευμένους νέους χώρια. Όχι πως μια περισσότερο ρεαλιστική προσέγγιση περί πολιτικής και οικονομίας δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη, εν προκειμένω όμως το σενάριο αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον πρίγκιπα που εμφανίζεται εντελώς σε β' ρόλο, ενώ δίνεται αδικαιολόγητα περισσότερο βάρος σε χοντροκομμένα αστειάκια με τον μπαμπά της νύφης στην κουζίνα του παλατιού και με τον υστερικό designer του βασιλικού νυφικού. Μπορεί τελικά η Αλντόβια να μην μπαίνει σε μνημόνιο αλλά σίγουρα η έμπνευση των δημιουργών της ταινίας δείχνει να έχει στερέψει. Πάντως, το Netflix δεν δείχνει να πτοείται αφού γύρισε ακόμα ένα sequel.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)