The Christmas Chronicles (2018)


Ελληνικός τίτλος: Τα Χρονικά των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix, σε σκηνοθεσία Κλέυ Κέυτις, με τους Κερτ Ράσσελ, Τζούντα Λιούις, Ντάρμπυ Καμπ.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και οι γιορτές στο σπίτι των Πηρς δεν είναι οι ίδιες μετά τον θάνατο του πυροσβέστη πατέρα. Η μητέρα τους πρέπει να πάει στη δουλειά και τα δυο αδέλφια θα μείνουν μόνα στο σπίτι. Η μικρή Κέητ βλέπει τις παλιές χριστουγεννιάτικες βιντεοκασέτες που τραβούσε με την κάμερα ο πατέρας τους, όταν ακούει έναν παράξενο θόρυβο. Με την κάμερα στο χέρι, βλέπει έκθαμβη τον Άι Βασίλη στη γειτονιά, φωνάζει τον αδελφό της, βγαίνουν έξω από το σπίτι και ξαφνικά βρίσκονται επάνω στο έλκυθρο! Τα πάντα μοιάζουν με όνειρο, έως ότου κάτι πάει στραβά, ο σάκος με τα δώρα πέφτει στη γη, οι τάρανδοι λύνονται και τώρα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να βοηθήσουν τον Άι Βασίλη να σώσει τα Χριστούγεννα.

Μπορεί η ταινία να γυρίστηκε για την υπηρεσία του Netflix, όμως κάποτε αντίστοιχες παραγωγές -όχι απαραίτητα τόσο πλούσιες- τις βλέπαμε στο σινεμά. Έτσι και τούτα εδώ τα "Χρονικά" έχουν αμιγή κινηματογραφική ποιότητα και επιπλέον μια γοητευτική αφέλεια που παραπέμπει στα πιο αθώα κινηματογραφικά χρόνια του '80 και του '90. Επειδή, βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο, η παραγωγή είναι του Κρις Κολόμπους, ο οποίος επιστρατεύει μια vintage μαγεία στην εικόνα και στην αφήγηση, μετατρέποντας την ταινία σε σπιτικό φαγητό. Ο Κερτ Ράσσελ φαίνεται να διασκεδάζει απίστευτα τον ρόλο του Άι Βασίλη, ενώ το σενάριο του Ματ Λίμπερμαν επιστρατεύει όλα τα καλοδεχούμενα κλισέ των οικογενειακών περιπετειών φαντασίας που παρέα με μια μικρή αλλά απαραίτητη δόση μοντερνιάς μετατρέπουν την ταινία σε απόλαυση. Μικροί και μεγάλοι θα περάσετε υπέροχα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)