The Morricone Duel -The most dangerous concert ever (2018)


Ελληνικός τίτλος: Έννιο Μορικόνε -Μια "άγρια" συναυλία

Μαγνητοσκόπηση από την Αίθουσα Συναυλιών DR της Κοπεγχάγης της συναυλίας που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας αφιερωμένη στις κινηματογραφικές μουσικές του Έννιο Μορικόνε, υπό τη διεύθυνση της Σάρα Χικς.

Η Άγρια Δύση συναντά τις μελωδίες της Ιταλίας, οι γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης έρχονται αντιμέτωποι με καουμπόυδες και η μαγεία του σινεμά αγκαλιάζει τον γεμάτο πλούτο ήχο μιας συμφωνικής ορχήστρας. Οι σπουδαίες μελωδίες του Μορικόνε για μερικές από τις πλέον εμβληματικές ταινίες αποδίδονται εξαιρετικά σε αυτές τις νέες συμφωνικές ενορχηστρώσεις, την ίδια στιγμή που οι διακριτικοί χρωματικοί φωτισμοί βγαλμένοι μέσα από τις αφίσες που προβάλλονται δίνουν τον οπτικό τόνο αυτής της μεγάλης μουσικής συνάντησης που ακούγεται και με τα μάτια. Κερασάκι στη μουσική αυτή πανδαισία, soundtracks άλλων σπουδαίων συνθετών που μοιάζουν να επηρεάζονται σε συγκεκριμένες ταινίες από το ύφος και την ευφυΐα του Μορικόνε. Συμμετέχουν η Εθνική Συναυλιακή Χορωδία της Δανίας, η μεσόφωνος Τούβα Σέμινγκσεν, η υψίφωνος Κριστίν Νόμπο Άντερσεν, και ο σαξοφωνίστας Χανς Ούλρικ. Η παραγωγή είναι της EuroArts.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Τα κείμενα και οι παρουσιάσεις του Cinemano για μαγνητοσκοπημένες μουσικές και άλλες παραστάσεις από όλον τον κόσμο θα το βρείτε με κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)