Christmas in the Wild (2019)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα στην άγρια φύση

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America, σε σκηνοθεσία Έρνι Μπάρμπαρας, με τους Ρομπ Λόου και Κρίστιν Ντέηβις.

Μία κτηνίατρος που είχε εγκαταλείψει την επαγγελματική της ζωή για χάρη του συζύγου της και του παιδιού τους, δέχεται τέλη Αυγούστου χτύπημα διπλό. Από τη μια αποχαιρετά τον γιο της που φεύγει να σπουδάσει στο κολλέγιο και την ίδια στιγμή ο άντρας της τής ανακοινώνει πως θέλει να χωρίσουν. Έτσι, η Κέητ βρίσκεται μόνη της στη Ζάμπια, στο ταξίδι που είχε κλείσει ως έκπληξη για τον σύζυγό της, ως ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος. Πιλότος της και ξεναγός της εκεί είναι ο Ντέρεκ, ένας μοναχικός τύπος που έχει μεγαλώσει στην Αφρική και ο οποίος είναι εθελοντής στο κέντρο προστασίας ελεφάντων. Και είναι ακριβώς, ένα ορφανό ελεφαντάκι που θα αλλάξει τη ζωή και των δύο αυτών ανθρώπων για πάντα.

Αλλαγή κλίματος και εν μέρει ύφους στις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες αποτελεί τούτη εδώ η ιστορία που απομακρύνεται -κυριολεκτικά- μίλια από τους στολισμένους δρόμους των επαρχιακών πόλεων αλλά και από το μέσο όρο ηλικίας των ηρώων των οποίων τον αναπάντεχο έρωτα των οποίων συνήθως παρακολουθούμε. Εδώ φυσική διακόσμηση είναι η άγρια φύση της Αφρικής, πρωταγωνιστές δύο ώριμοι μεσήλικες και παρέα τους ένα πλήθος από αξιαγάπητους ελέφαντες. Ενδιαφέρουσα και με οικολογικές ανησυχίες η ιστορία, πιο ολοκληρωμένοι κατά το δυνατόν οι χαρακτήρες, αλλά ο έρωτας που έρχεται με τη διαφυγή από την καθημερινότητά μας παραμένει σταθερά στη φαντασίωση που περιλαμβάνεται στο σενάριο. Αν είχε προσεχθεί λίγο περισσότερο η φωτογραφία και η παραγωγή ώστε να είχε αποφευχθεί η εμφανής "βιντεΐλα" της εικόνας, θα είχαμε μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους. Αγέραστος ο Ρομπ Λόου, συμπαθέστατη και χωρίς υπερβολές η Κρίστιν Ντέηβις του "Sex and the city", ενώ στον ρόλο του γιου της Κέητ βλέπουμε τον Τζων Όουεν Λόου, γιο του Ρομπ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)