L'embarras du choix (2017)


Ελληνικός τίτλος: Εσύ διαλέγεις

Κομεντί των Pathé/Orange/TF1, σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβαίν, με τους Αλεξάντρα Λαμύ, Αρνώ Ντυκρέ, Τζέημι Μπάμπερ, Ανν Μαριβέν, Σαμπρίνα Ουαζανί, Φρανκ Ντυμπόσκ.

Ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, η Ζυλιέτ αφέθηκε στον πατέρα της που αποφάσιζε για εκείνη. Τώρα πια, έχοντας σαρανταρίσει, η Ζυλιέτ εξακολουθεί να μην μπορεί να πάρει την παραμικρή απόφαση από μόνη της, με αποτέλεσμα οι σχέσεις της να πηγαίνουν κατά διαόλου. Έτσι, ακολουθεί τη συμβουλή των δύο κολλητών της και γράφεται σε ιστότοπο γνωριμιών. Μόνο που μπερδεύει το πρώτο της ραντεβού με κάποιον άλλον εντελώς άγνωστο που τυγχάνει να είναι ένας σκωτσέζος τραπεζίτης που βρίσκεται για δουλειές στη Γαλλία και μάλιστα αρραβωνιασμένος, κάτι που δεν μπορεί να αποκαλύψει στη Ζυλιέτ που τον έχει γοητεύσει. Μετά από μια υπέροχη νύχτα που περνούν μαζί τής λέει την αλήθεια κι εκείνη, μετά το αρχικό σοκ, συναντά τελικά τον Ετιέν, διακεκριμένο σεφ που είναι ιδιαίτερα αρεστός και στον πατέρα της. Κι εκεί που η Ζυλιέτ χαίρεται τον έρωτά της με τον Ετιέν, πέφτει ξανά επάνω στον Πωλ που διέλυσε τον αρραβώνα του για χάρη της. Η Ζυλιέτ βρίσκεται ξαφνικά με δύο άντρες που όχι μόνο τη διεκδικούν αλλά της κάνουν ταυτόχρονα και πρόταση γάμου. Και η απόφαση δεν μπορεί αυτή τη φορά παρά να είναι δική της και μόνο δική της.

Σιγά που θα σας κάνω spoiler και θα σας αποκαλύψω με ποιον έζησε τελικά καλά η Ζυλιέτ κι εμείς καλύτερα. Σιγά που δεν θα το ανακαλύψετε και μόνοι σας. Άλλωστε το θέμα αυτής της χαριτωμένης κομεντί δεν είναι το ποιον τελικά θα διαλέξει μα πώς θα ξεμπερδέψει από το μπλέξιμο στο οποίο την οδήγησε η ανικανότητά της να πάρει μία απόφαση. Γοητευτικό στην αφήγηση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και εξάρσεις, το βλέπεις, περνάς όμορφα και χαλαρά την ώρα σου και μετά ενδεχομένως το ξεχνάς. Πάντως, δεν μετανιώνεις που αποφάσισες να το δεις. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κομεντί, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)